Jeugd profiteert als eerste van versoepeling corona-maatregelen

Het gaat de betere kant op met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Door de versoepeling van de regels vanuit de overheid zijn er steeds iets meer mogelijkheden om samen buiten te fietsen. Het NOC*NSF, de NTFU en de KNWU vertalen de regelgeving vanuit de overheid in wielerspecifieke adviezen, waar TWC ‘t Verzetje zich aan houdt.

De clubtrainingen voor zowel jonge (t/m 12 jaar) als oudere jeugdleden (13 t/m 18 jaar) vinden inmiddels op aangepaste wijze plaats. Beide groepen hoeven onderling géén 1.5 meter afstand meer tot elkaar te houden, wel tot de trainers/begeleiders.

Jeugdtrainingen hervat – TWC ‘t Verzetje

Voor volwassenen geldt op dit moment dat zij nog altijd 1.5 meter afstand tot elkaar én tot overige weggebruikers moeten houden. Fietsen in groepen van maximaal 4 personen is momenteel toegestaan mits je de 1.5 meter afstand bewaard, maar solo of met een vaste trainingsmaat fietsen heeft nog steeds de voorkeur. Het is positief om te zien dat veel leden het advies in de praktijk brengen en veelal solo of met een vaste trainingsmaat hun trainingsrondjes maken.

Het bestuur heeft besloten dat onze georganiseerde clubtrainingen voor senioren tot 1 juli 2020 nog niet door gaan. Tot die tijd adviseren we om zoveel mogelijk solo of met een vaste trainingsmaat te blijven fietsen waarbij je rijdt op rustige momenten en op wegen waar je de ruimte hebt. Vermijd zware trainingen en risico’s. En snuit je neus alleen in een papieren zakdoek, ook tijdens het fietsen.

Wanneer de positieve ontwikkelingen aanhouden worden de clubtrainingen voor senioren mogelijk vanaf 1 juli 2020 in aangepaste vorm hervat. Een definitief besluit hierover wordt gecommuniceerd via onze website: twctverzetje.nl/coronavirus.

Tags:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.