Jeugd profiteert als eerste van versoepeling corona-maatregelen

Het gaat de betere kant op met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Door de versoepeling van de regels vanuit de overheid zijn er steeds iets meer mogelijkheden om samen buiten te fietsen. Het NOC*NSF, de NTFU en de KNWU vertalen de regelgeving vanuit de overheid in wielerspecifieke adviezen, waar TWC ‘t Verzetje zich aan houdt.

De clubtrainingen voor zowel jonge (t/m 12 jaar) als oudere jeugdleden (13 t/m 18 jaar) vinden inmiddels op aangepaste wijze plaats. Beide groepen hoeven onderling géén 1.5 meter afstand meer tot elkaar te houden, wel tot de trainers/begeleiders.

Jeugdtrainingen hervat – TWC ‘t Verzetje

Voor volwassenen geldt op dit moment dat zij nog altijd 1.5 meter afstand tot elkaar én tot overige weggebruikers moeten houden. Fietsen in groepen van maximaal 4 personen is momenteel toegestaan mits je de 1.5 meter afstand bewaard, maar solo of met een vaste trainingsmaat fietsen heeft nog steeds de voorkeur. Het is positief om te zien dat veel leden het advies in de praktijk brengen en veelal solo of met een vaste trainingsmaat hun trainingsrondjes maken.

Het bestuur heeft besloten dat onze georganiseerde clubtrainingen voor senioren tot 1 juli 2020 nog niet door gaan. Tot die tijd adviseren we om zoveel mogelijk solo of met een vaste trainingsmaat te blijven fietsen waarbij je rijdt op rustige momenten en op wegen waar je de ruimte hebt. Vermijd zware trainingen en risico’s. En snuit je neus alleen in een papieren zakdoek, ook tijdens het fietsen.

Wanneer de positieve ontwikkelingen aanhouden worden de clubtrainingen voor senioren mogelijk vanaf 1 juli 2020 in aangepaste vorm hervat. Een definitief besluit hierover wordt gecommuniceerd via onze website: twctverzetje.nl/coronavirus.

Delen?

Deel op Facebook
WhatsApp
Deel op Twitter
Deel op Linkedin

Door:

Ruben van Kempen

Ruben van Kempen

Bekijk meer van:

Andere nieuwsberichten

Werk in uitvoering

Momenteel wordt er nog gewerkt aan de ontwikkeling van deze website. Hierdoor is mogelijk niet alle informatie juist / volledig en werkt nog niet alles zoals ‘t moet.

Heb jij tips of ideeën voor de website?

Direct contact opnemen met de VCP

Het bericht dat je hieronder stuurt wordt alléén naar de vertrouwenscontactpersoon gestuurd. Dit bericht wordt vertrouwelijk behandeld. 

Jouw naam
Contactgegevens
Jouw bericht

Aanmelden als lid van TWC 't Verzetje

Adresgegevens*
Geboortedatum*
Contactgegevens
Heb je al een keer met onze clubkennis gemaakt?*
Ben je al lid van de NTFU?*
Bankrekening*
Ten name van*
Periodieke afschrijving*
Met welke vrijwilligerstaken zou je graag willen helpen?
Eventuele toelichting