Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeugdwedstrijd onder tropische omstandigheden

JeugdwedstrijdOp dinsdag 30 juni is er tijdens de jeugdtraining een trainingswedstrijd georganiseerd op het industrieterrein in Huissen. Op het rondje van 800 m. werd onder tropische omstandigheden in drie categorieën gestart. De opkomst was, mede door de extreme hitte, iets minder dan afgelopen keren, maar desondanks niet minder sportief.

De jongste jeugd (t/m 2005) mocht aftrappen voor haar rit over vijf ronden. Aan de start stond met nummer éém Fleur, met nummer twee Floris en tot slot Lizze met rugnummer drie. We weten nog steeds niet hoe en of ze dat van te voren hebben afgesproken, maar het rugnummer is ook de uitslag geworden. De gemiddelde snelheid bedroeg maar liefst 26 km/u. Als je dan ook nog rekening houdt met de temperatuur, dan hebben ze beloning ook echt verdiend. De snoepprijsjes waarom daarom vervangen door IJSJES !

Het startveld bij de tweede categorie (t/m 2002), was met elf jongens en meiden, beter bezet. Vanaf de start was het Bram die er met Skip en Larz vandoor gingen. Luuk Slootweg had iets meer tijd nodig om op gang te komen, maar nam in de derde en vierde ronde zomaar de leiding over. Vanuit de achterhoede kwam ook Sjoerd naar voren. Bijna iedere ronde schoof hij een plaatsje op en wist hij zelfs in de voorlaatste ronde Luuk nog te kloppen. Bram zag het gevaar echter op tijd en knalde er een paar rondjes van 1.21 (ruim 36 km/u) uit om de rit winnend af te sluiten.

Om de drie jeugdleden in de oudste groep een beetje tegenstand te bieden, werden ook beide jeugdtrainers Mark en Wouter uitgedaagd om mee te doen. De heren maakten er een echte competitie van met verschillende demarrages en tempo wisselingen. Freek noteerde halverwege koers een hele snelle ronde van 1.12 (40 km/u) en reed daarmee weg van zijn beide concurrenten. Desondanks kon hij niet voorkomen dat Wouter een nog snellere ronde (1.07 min. / 43 km/u) noteerde om Mark van zich af te houden. Het podium was uiteindelijk voor de jeugd met Freek op één, Bernd op twee en Meinte op de derde plek. Ook voor hen en alle begeleiders (waarvoor dank) stonden de ijsjes gelukkig nog koud.

Kijk hier voor de foto’s.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.