Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verslag en uitslagen jeugdwedstrijdje 24-6-2014

IMG_4630Tijdens de jeugdtraining van dinsdag 24 juni j.l. hebben de jeugdtrainers het initiatief genomen om een echte trainingswedstrijd te houden voor onze jeugdleden. Er zijn die avond drie wedstrijden gehouden in verschillende leeftijdklassen. De jongste leden (t/m 2004) mocht de spits afbijten voor hun rondjes op het industrieterrein in Huissen/Bemmel. Over een wedstrijd van ruim 10 min. werd er net als in een echte koers gestreden om werkelijk ieder plekje. Al vanaf de eerste ronde is duidelijk wat de ambities zijn van Jon de Wit. Hij komt als eerste door en wordt op de voet gevolgd Jente Derksen en Tij Pricken. Vlak daarachter rijdt echter Finn Schlaman, die als een dieseltje op stoom komt en het Jon nog tot de laatste meters enorm moeilijk maakt. Jon wint nipt de sprint, voor Finn (2e) en Jente (3e).

In de tweede groep (t/m 2001) staat iedereen op de voorste startrij al op scherp, nog voordat de Jury de kans krijgt om ze op te roepen voor de loting van de startvolgorde. Ook hier laten twee renners er geen gras over groeien. Een splijtende demarage van Jelle Baks en Bram Gerritsen zorgt er direct voor dat het hele peleton op een lang lint komt te rijden. Al na een ronde vallen flinke gaten en moet de Jury alert blijven om het koersverloop te controleren. Het is duidelijk dat de twee koplopers de samenwerking hebben gevonden en beiden erop vertrouwen het in de eindsprint te kunnen winnen. Uiteindelijk trekt Bram aan het langste einde, maar het was bijna een fotofinish. Achter beide heren rijden Fenna Derksen en Vera Geurts voor wat ze waard zijn, maar de jongens laten het niet gebeuren. Twan de Lange weet direct, als kersvers lid, beslag te leggen op de derde plaats.

In de laatste groep starten alle renners van geboortejaar 2000 en ouder. Ook hier een behoorlijke groep van 11 renners en rensters. De start verloopt nu wat rustiger en er onstaat een heuse kopgroep, met renners die ronde na ronde het tempo steeds verder opschroeven. De hogere snelheid en de betere techniek zorgen ervoor dat na iedere bocht de renners achterin de groep het lastig krijgen. Daar waar in het begin nog gaatjes dichtgereden worden, blijkt dat halverwege koers enorm lastig te zijn. Het gevolg is dat de kopgroep steeds kleiner wordt en dat de gelosten ieder voor zich moeten koersen om in de laatste ronden nog de finish te halen. Opvallend zijn ook de aanwezigheid van onze nieuwelinge dames Laura Brouwer en Anna van Harskamp die lange tijd stand houden in de kop. Het zijn uiteindelijk toch de jongens die met de eer gaan strijden. Met een splijtende eindsprint is het Robin Klom, net voor Joost Hakvoort. De derde plek is uiteindelijk voor Emiel Bongaerts.

De foto’s zijn hier terug te kijken.

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.