Clubritten

Waar, wanneer en hoe trainen wij samen?

Navigatie:

Algemeen

TWC ‘t Verzetje heeft voor de senioren twee vaste dagen waarop je de mogelijkheid hebt om vanaf het clubhuis samen te fietsen. De zondagochtend en de woensdagavond. De jeugdtrainingen vinden plaats op dinsdagavond en zaterdagochtend. 

Voor meer informatie over onze jongste leden kijk je bij Jeugd.

Zondagochtend

Op zondagochtend heb je de gelegenheid om met andere leden in groepsverband een rondje door de mooie omgeving te maken. Wij onderscheiden daarbij diverse groepen die, afhankelijk van hun snelheid, een rondje rijden. Denk daarbij aan de toerrijders, de groep die een aardige snelheid ontwikkelt maar er geen wedstrijd van maakt, alsmede de wedstrijdrijders. De afstand varieert van 80-120 km.

Starttijd zondagochtend:

Zomerperiode

Winterperiode

Ingangsdatum zomertijd

Ingangsdatum wintertijd

9.00 uur

9.30 uur

Naast deze gemengde groepen kennen we ook een aparte damesgroep. Meer lezen over onze vrouwelijke leden? Kijk dan bij dames

Voor alle groepen geldt: Samen uit Samen thuis. Daar zien we allemaal op toe.

Als de zomertijd begint, starten onze zondagochtend-ritten om 09.00 uur en dat blijft zo tot de klok wordt verzet. Vanaf de wintertijd starten onze zondagochtend-ritten om 09.30 uur. Gedurende de winterperiode kan er dus gewoon in groepsverband gereden worden.

Woensdagavond

Starttijd woensdagavond:

maart – april

18.30 uur

mei – augustus

19.00 uur

september – oktober

18.30 uur

TWC ‘t Verzetje heeft voor de senioren twee vaste dagen waarop je de mogelijkheid hebt om vanaf het clubhuis samen te fietsen. Één ervan is de woensdagavond.

Op woensdagavond heb je de gelegenheid om in groepsverband een rondje door de mooie omgeving te maken. Wij onderscheiden daarbij diverse groepen die, afhankelijk van hun snelheid, een eigen (vast) rondje rijden van ongeveer 60-65 km. Denk daarbij aan de toerrijders, de dames, de groep die een aardige snelheid ontwikkelt maar er geen wedstrijd van maakt, alsmede de wedstrijdrijders.

Onze woensdagavondritten gaan vanaf maart weer van start om 18.30 uur. Vanaf de eerste woensdag in mei vertrekken we op woensdagavond om 19.00 uur en dat gaat door tot en met augustus. Zodra de eerste woensdag in september aanbreekt wordt de starttijd op de woensdagavond tot half oktober weer teruggezet naar 18.30 uur. Daarna zijn er vanwege de invallende duisternis op de woensdagavond geen clubritten meer. De clubritten op zondagochtend gaan dan wel gewoon door.

De toercommissie adviseert verlichting voor de zichtbaarheid en veilgheid. Zien en gezien worden is het devies De ervaring leert dat onder de bomen, bij minder goed weer of latere terugkomst dan gepland door pech, een lekke band of iets dergelijks verlichting echt nodig is. Voor weinig geld heb je al verlichting.

Boven aan de klimmetjes wordt er gewacht. Bij een lekke band helpt iemand degene die lek heeft gereden en hoeft de rest niet te wachten.

Onderstaande route geldt als uitgangspunt.

In 2023 is de volgende wijziging doorgevoerd, om het veiliger te maken. Rood = oude route.

Toerprogramma

Elk jaar wordt er een Toerprogramma vastgesteld door onze Toercommissie. De toercommissie stelt jaarlijks een afwisselend toerprogramma samen voor de periode maart tot en met september. Daarbij staat elke zondag een andere rit op het programma.

Richting en afstand

Dit programma is er gekomen op verzoek van de leden om meer duidelijkheid te geven aan de leden over de te rijden route en de te rijden afstand. De wegkapiteins van de verschillende toergroepen kunnen gebruik maken van het jaarprogramma. Afhankelijk van de omstandigheden kan worden afgeweken van de route. Denk aan de weersomstandigheden, wegwerkzaamheden en dergelijke. De wegkapitein is leidend bij afwijkingen van de route maar stemt dat wel af binnen de groep.

GPX-bestanden

De routes zijn beschikbaar als GPX-bestand en kunnen worden gedownload voor gebruik op een fietsnavigatie of op je telefoon. Ook kunnen ze thuis bekeken worden op de computer via bijvoorbeeld GPS Visualizer. 

Door gebruik te maken van het toerprogramma en de bijbehorende gpx-bestanden wordt naar de mening van de toercommissie de veiligheid vergroot. Bij afwezigheid van de wegkapitein, kan de route toch gereden worden als een van de groepsleden de route op zijn fietsnavigatie heeft staan.

Het devies is: “Samen uit samen thuis”.

Toch komt het voor dat iemand onderweg merkt dat het die dag wat minder gaat. Als meerdere groepen dezelfde route rijden dan weet hij/zij dat er nog een groep volgt en kan zich af laten zakken naar de achterliggende groep.

Gezamenlijke activiteiten

In het jaarprogramma zijn ook enkele gezamenlijke activiteiten opgenomen. Daarbij is het doel de versterking van de onderlinge contacten. De verschillende toergroepen worden dan gemengd.
Andere activiteiten kunnen zijn:

 • De openingsrit en afsluitende rit van het seizoen met erwtensoep na afloop
 • Een gezamenlijke rit in een andere omgeving
 • Een meerdaagse tocht in binnen- of buitenland
 • Het rijden van een toertocht bij een andere vereniging
 • De jaarlijkse Pukkeltocht

GPX-routes

Elk jaar wordt er een Toerprogramma vastgesteld door onze Toercommissie. Deze routes zijn beschikbaar als GPX-bestand voor op je fietsnavigatie of telefoon en worden verreden tijdens de clubritten op de zondagochtend. Alle routes hebben een nummer gekregen, zodat deze makkelijk te herkennen zijn. De wegkapiteins per groep bepalen de te rijden route en kunnen daarbij gebruik maken van onderstaand toerprogramma.

De diverse toergroepen kunnen gebruik maken van deze routes. Deze routes zijn beschikbaar als GPX-bestand en kunnen worden gedownload voor gebruik op een fietsnavigatie of op je telefoon. Ook kunnen ze thuis bekeken worden op je computer via bijvoorbeeld GPS Visualizer.

Als extra’s zijn in 2023 opgenomen:

 • donderdag 27 april – Koningsrit
  Op Koningsdag wordt er een fraaie tocht verreden over de heuvels uit de regio. Aanmelden en route downloaden kan via de Cyql-app.
 • zondag 21 mei – Gezamenlijke tocht Brabant
  Na het succes van afgelopen twee jaar met de tocht over het de Veluwe en de tocht naar de Sallandse heuvelrug wordt er een tocht in Brabant gepland. Wil je er een extra lange rit van maken dan kun je ook starten vanuit het clubhuis en aansluiten bjj de startplek in Brabant. Aanmelden gaat via twctverzetje.nl/aanmelden. Route downloaden kan via de Cyql-app.
 • zondag 11 juni – Pukkeltocht
  Nodig al je vrienden en kennissen uit om deel te nemen en laat ze zien hoe mooi en afwisselend het fietsen is rondom Nijmegen, tijdens onze eigen Pukkeltocht.
GPX-routes 2023

26 mrt

Ochten Oosterbeek Gendt (versie 2)

92 km

2 april

Land van Maas en Waal (Batenburg)

85 km

9 april

Millingen-Kleve-Ottersum

95 km

Snerttocht voorjaar

De GPX-route van de Snerttocht in maart 2023 kun je hieronder downloaden.

Koningsrit 2023
Toertocht Brabant 2023
GPX gravelrit #2

De GPX-route van de tweede gravelrit downloaden? Klik dan hieronder:

Hoe zet je GPX-bestanden op je fietscomputers?

Hieronder bekijk je de video waarin uitgelegd wordt hoe je een GPX-route op jouw Garmin, Wahoo of Mio zet.

Garmin
Wahoo
MIO

Heb je de routes gedownload op je computer dan zijn ze op de computer ook met diverse programma’s te bekijken. Bijvoorbeeld GPX-tracker, Komoot e.d. De routes zijn vrij te gebruiken.

De routes een keer de andere kant om rijden geeft een hele andere beleving.

De toercommissie is altijd op zoek naar leuke routes. Heb je zelf een route die je graag opgenomen zou zien in het jaarprogramma geef die dan door aan toercommissie@twctverzetje.nl

Wintertrainingen

Alles over onze wintertrainingen lees je bij Activiteiten -> Wintertraining.

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.