Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeugd

De toekomst van onze club

TWC ‘t Verzetje biedt al meer dan 20 jaar een volwaardige plaats voor de jeugd binnen de club. De jeugdafdeling heeft een vaste kern begeleiders. Binnen de jeugd wordt onderscheid gemaakt in de categorie jeugd (8 tot 13 jaar) en junioren (13 -18 jaar).

Navigatie:

Plezier

Met veel plezier steeds beter leren fietsen samen met je vriendjes

Bij alle activiteiten staat plezier in het fietsen voorop. Daarnaast is er aandacht voor veiligheid, techniek en wedstrijdelementen. Tijdens de trainingen op de weg en in het bos zijn de terugkerende onderdelen o.a. aandacht voor behendigheid, balanceren, bochten, remmen, obstakels, klimmen en dalen.

Naarmate jeugdleden ouder worden, is er aandacht (het opbouwen) van de conditie en het uithoudingsvermogen.

Uitdaging

Wil je meer uitdaging?

Voor jeugdleden die graag aan (landelijke) wedstrijden mee willen meedoen, bestaat deze mogelijkheid via het automatische lidmaatschap van de KNWU. Wil je dit niet maar wel enige onderlinge uitdaging, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de clubkampioenschappen, bestaande uit een klassement over 3 tijdritten.

Daarnaast kunnen de jeugdleden deelnemen aan competities als de Strava klimmerstrofee en het toerklassement, om uiteindelijk een gooi te doen naar de overwinning en de boeken in te gaan als ‘klimgeit’ of ‘trainingsbeest’.

Kosten

Fietsen duur? Wij houden het zo laagdrempelig mogelijk!

TWC ’t Verzetje wil het fietsen bij de vereniging zo laagdrempelig mogelijk houden, ook voorde jeugd. Voor kinderen die in de groei zijn kunnen de kosten voor een fiets en kleding flink oplopen. Als jeugdlid heb je de volgende voordelen:

  • De mogelijkheid een racefiets te huren (wielerplan): afhankelijk van het type fiets, circa €120,00 per jaar
  • Een aangepaste prijs voor de clubkleding: circa € 90,00 voor een basisset (shirt korte mouw + jack lange mouw + korte broek)
  • Een aangepast contributietarief: circa € 65,00 per kalenderjaar.

Het wielerplan is alleen van toepassing voor wielrenfietsen. TWC ’t Verzetje heeft geen mountainbikes beschikbaar voor de verhuur.

Wat wordt er voor de jeugd georganiseerd?

Trainingen
  • Trainingen op de weg, racefiets (dinsdagavonden van april t/m september)
  • Trainingen door het bos, mountainbike (zaterdagmiddagen van oktober t/m maart)
  • Spinning in het clubhuis (dinsdagavonden van oktober t/m maart)
Overige activiteiten

De wekelijkse jeugdtraining vind je ook terug in onze kalender.

Introductielessen

Er worden op enkele vaste momenten in het jaar introductielessen georganiseerd. Dit is bedoeld voor kinderen die geïnteresseerd zijn om te gaan fietsen en voor bestaande jeugdleden die extra willen trainingen op de basisbeginselen van het wielrennen. De introductielessen worden in de eerste helft van het jaar georganiseerd.

Wil je later in het jaar toch eens meerijden? Stuur dan een mailtje naar jeugd@twctverzetje.nl of vraag om meer informatie via contact.

Data

De introductietraining van 2024 wordt gehouden op zaterdag 6 april in de middag.

Ervaring

Je hebt geen fietservaring nodig! En ook geen wielrenfiets! Je kan namelijk een fiets en helm lenen van de club. Het enige wat je hoeft mee te nemen is sportkleding, sporthandschoenen en een bidon. Bij deze training staat het plezier in het fietsen voorop en kun je in een veilige omgeving kennismaken met het fietsen op een wielrenfiets (techniek, remmen, sturen, fietsen in een groep). Dat doen we door in spelvorm oefeningen te doen.

Verzamelen

We verzamelen bij het clubhuis van TWC ’t Verzetje aan de Sportlaan 1b te Bemmel. Van daaruit fietsen we gezamenlijk worden naar de baan van de atletiek- en skeelervereniging B.O.D. De Sprinters in Bemmel. Daar zullen we de training uitvoeren. Na de training fietsen we samen weer terug naar het clubhuis.

De exacte tijden van de introductietraining hoor je van ons nadat je je hebt aangemeld. Ouders zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken.

Aanmelden

Als je na de training denkt: ‘ja, wielrennen past bij mij!’, mag je nog twee keer op dinsdagavond vrijblijvend meetrainen met de jeugdgroep. Daarna kun je beslissen of je lid wilt worden. Interesse? Aanmelden voor de introductietrainingen is vereist en kan via de knop hieronder.

Vragen?

Voor meer informatie en/of vragen of kun je bij de coördinatoren van de jeugd terecht: jeugd@twctverzetje.nl.

Jeugdweekend

Jaarlijks organiseert TWC ‘t Verzetje een weekend voor onze jeugdleden. Naast jeugdleden zijn ook ouders, broertjes en of zusjes welkom tijdens dit weekend.

Wij verblijven tijdens het weekend van vrijdagavond tot en met zondagmiddag (meestal) op een camping in het Limburgse heuvellandschap waar diverse huuraccommodaties en campingplaatsen beschikbaar zijn.

In dit weekend staat sportiviteit en gezelligheid voorop. Jeugdleden, begeleiders rijden tijdens dit weekend een aantal mooie ritten door het Limburgse heuvellandschap (familieleden kunnen als zij dit willen ook aansluiten). Gezinsleden die niet mee fietsen kunnen tijdens de afwezigheid van de fietsers een eigen activiteit doen. We proberen tijdens dit weekend gezamenlijk te ontbijten en op zaterdagavond gezellig te BBQ-en. 

Kortom: Een jaarlijks terugkerend weekend wat je als jeugdlid maar ook als familielid niet wilt missen!

Het team

De begeleiding

De vaste begeleiders van onze jeugd zijn Robin, Mark, Joost en Marcel. Daarnaast helpen ouders soms ook mee tijdens de jeugdtrainingen.

Wedstrijden rijden

Meedoen aan wedstrijden voegt veel toe aan het wielrennen voor de jeugd. Voor jeugdleden die mee willen doen aan wedstrijden besteden we daarom extra aandacht aan het rijden van wedstrijden. 

Hans van den Hengel-competitie
We richten ons daarbij vooral op deelname aan de zogenaamde Hans van den Hengel-competitie. Dit is een laagdrempelige competitie in de regio midden-Nederland. TWC ’t Verzetje organiseert op zondag 16 juni 2024 zelf ook een van de wedstrijden binnen deze competitie. Deze puntenkoers zal plaatsvinden op de skeelerbaan van BOD De Sprinters.

Voor deelname aan deze competitie zijn een KNWU-basislidmaatschap en KNWU-startlicentie nodig. Het basislidmaatschap wordt door de vereniging betaald. Meer informatie over de startlicentie lees je bij de KNWU. De jeugdtrainers kunnen je helpen met de aanvraag hiervan.

Wedstrijden District Oost

Wil je nog meer uitdaging? Dan kun je ook meedoen aan de andere wedstrijden van de KNWU. Er worden zowel wegwedstrijden als MTB-wedstrijden georganiseerd. Een compleet overzicht van alle KNWU-wedstrijden vind je in jouw eigen MijnKNWU-omgeving.

Voor de meeste van deze wedstrijden is een KNWU-startlicentie niet voldoende, maar heb je ook een KNWU-wedstrijdlicentie en een transponder nodig. De jeugdtrainers kunnen je helpen met de aanvraag en regelen hiervan. 

Verzetten KNWU

Jeugdleden die KNWU-wedstrijden willen rijden mogen een maximaal verzet rijden. Het verzet heeft invloed op de afstand die je met één keer trappen kunt afleggen. Afhankelijk van in welke categorie je rijdt, mag je met een bepaald verzet rijden. Hier zijn regels voor ingevoerd om ervoor te zorgen dat jeugdleden niet overbelast worden.

In de tabellen hieronder vind je de verschillende verzetten. Voor een complete uitleg kijk je bij de KNWU.

Extra sponsoren

Enkele van onze sponsoren dragen extra bij aan de jeugdactiviteiten. Om de vele activiteiten voor onze jeugdleden mogelijk te maken hebben wij Fietstech en Pol Wegbakening bereid gevonden om hier een bijdrage aan te leveren. 

Aanmelden als lid van TWC 't Verzetje

Adresgegevens*
Geboortedatum*
Contactgegevens
Heb je al een keer met onze clubkennis gemaakt?*
Ben je al lid van de NTFU?*
Bankrekening*
Ten name van*
Met welke vrijwilligerstaken zou je graag willen helpen?
Mogen we foto's gebruik waar jij op staat, die worden genomen tijdens clubactiviteiten?
Eventuele toelichting

Aanmelden voor Introductielessen

Geboortedatum*
Contactgegevens
Welke dag(en) fiets je graag mee?*
Heb je al een eigen racefiets?*
Indien je een fiets van TWC 't Verzetje wilt gebruiken: Hoe lang ben je?
Wil je verder nog iets zeggen?
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.