Jeugd

De toekomst van onze club

Sinds het seizoen 2000 heeft het bestuur van TWC ‘t Verzetje een nieuwe weg ingeslagen om het fietsen voor de jeugd een volwaardige plaats te bieden binnen de club. Inmiddels bestaat de totale jeugdafdeling uit circa 80 jeugdleden en een vaste kern begeleiders. Binnen de jeugd wordt onderscheid gemaakt in de categorie jeugd (8 tot 13 jaar) en junioren (vanaf 13 jaar).

Wat wordt er voor de jeugd georganiseerd?

De wekelijkse jeugdtraining vind je ook terug in onze kalender.

Bij alle activiteiten staat plezier in het fietsen voorop. Daarnaast is er aandacht voor veiligheid, techniek en wedstrijdelementen. Tijdens de trainingen op de weg en in het bos zijn de terugkerende onderdelen o.a. aandacht voor behendigheid, balanceren, bochten, remmen, obstakels, klimmen en dalen. Naarmate jeugdleden ouder worden, is er aandacht (het opbouwen) van de conditie en het uithoudingsvermogen.

Voor jeugdleden die graag aan (landelijke) wedstrijden mee willen meedoen, bestaat deze mogelijkheid via het automatische lidmaatschap van de KNWU. Wil je dit niet maar wel enige onderlinge uitdaging, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de clubkampioenschappen, bestaande uit een klassement over 3 tijdritten.

Daarnaast kunnen de jeugdleden deelnemen aan competities als de Strava klimmerstrofee en het toerklassement, om uiteindelijk een gooi te doen naar de overwinning en de boeken in te gaan als ‘klimgeit’ of ‘tainingsbeest’.

Introductielessen

Er worden op enkele vaste momenten in het jaar introductielessen georganiseerd op de baan van B.O.D. Dit is bedoeld voor kinderen die geïnteresseerd zijn om te gaan fietsen en voor bestaande jeugdleden die extra willen trainingen op de basisbeginselen van het wielrennen. De introductielessen worden in de eerste helft van het jaar georganiseerd. 

Wil je later in het jaar toch eens meerijden? Stuur dan een mailtje naar jeugd@twctverzetje.nl of vraag om meer informatie via contact.

De introductietraining van 2023 worden gehouden op 1 april en 27 mei 2023.

We begrijpen dat het starten met fietsen ook kosten met zich meebrengt. TWC ’t Verzetje wilt het fietsen bij de vereniging zo laagdrempelig mogelijk houden. Daarom zijn een aantal maatregelen getroffen:
  • Het hanteren van aangepaste contributietarieven voor jeugdleden;
  • Het hanteren van de aangepaste prijs voor het clubkleding pakket;
  • Het hanteren van een zogenaamd wielerplan.
Bij dit laatste punt wordt de mogelijkheid geboden om een fiets te huren van de club. Dit is wel zo handig zolang de kinderen nog in de groei zijn of mee willen doen aan introductielessen.

Voor meer informatie en/of vragen of kun je bij de coördinatoren van de jeugd terecht: jeugd@twctverzetje.nl.

Het team
De begeleiding

De vaste begeleiders van onze jeugd zijn Robin, Mark, Joost en Marcel. Daarnaast helpen ouders soms ook mee tijdens de jeugdtrainingen.

Voor meer informatie en/of vragen of kun je bij de coördinatoren van de jeugd terecht: jeugd@twctverzetje.nl.

Verzetten KNWU

Jeugdleden die KNWU-wedstrijden willen rijden mogen een maximaal verzet rijden. Het verzet heeft invloed op de afstand die je met één keer trappen kunt afleggen. Afhankelijk van in welke categorie je rijdt, mag je met een bepaald verzet rijden. Hier zijn regels voor ingevoerd om ervoor te zorgen dat jeugdleden niet overbelast worden.

In de tabellen hieronder vind je de verschillende verzetten. Voor een complete uitleg kijk je bij de KNWU.

Aanmelden voor Introductielessen

Geboortedatum*
Contactgegevens
Heb je al een eigen racefiets?*
Indien je een fiets van TWC 't Verzetje wilt gebruiken: Hoe lang ben je?
Wil je verder nog iets zeggen?

Aanmelden als lid van TWC 't Verzetje

Adresgegevens*
Geboortedatum*
Contactgegevens
Heb je al een keer met onze clubkennis gemaakt?*
Ben je al lid van de NTFU?*
Bankrekening*
Ten name van*
Met welke vrijwilligerstaken zou je graag willen helpen?
Mogen we foto's gebruik waar jij op staat, die worden genomen tijdens clubactiviteiten?
Eventuele toelichting
Werk in uitvoering

Momenteel wordt er nog gewerkt aan de ontwikkeling van deze website. Hierdoor is mogelijk niet alle informatie juist / volledig en werkt nog niet alles zoals ‘t moet.

Heb jij tips of ideeën voor de website?

Direct contact opnemen met de VCP

Het bericht dat je hieronder stuurt wordt alléén naar de vertrouwenscontactpersoon gestuurd. Dit bericht wordt vertrouwelijk behandeld. 

Jouw naam
Contactgegevens
Jouw bericht