Search
Close this search box.

Koppeltijdrit

De jaarlijkse seizoensafsluiter in Bemmel

KOPPELTIJDRIT 2024

De Koppeltijdrit 2024 wordt verreden op 13 oktober 2024. De inschrijving zal vanaf augustus 2024 geopend zijn.

Begin oktober organiseert TWC ’t Verzetje, de wielervereniging uit Bemmel, jaarlijks de koppeltijdrit. Deze tijdrit rijd je zoals de naam al aangeeft, in duo’s. Uit heel Nederland komen deelnemers strijden tegen de klok.

Ook in 2024 organiseert TWC ’t Verzetje de koppeltijdrit: op 13 oktober 2024 zal er weer gestreden kunnen worden om de bloemen en de eer. Vanwege verplaatsing van het NCK is er in 2024 gekozen voor de tweede zondag van oktober.

Dit is een open tijdrit, deelname is dus voor iedereen mogelijk.

KOPPELTIJDRIT 2023

Het parcours van de Koppeltijdrit in Bemmel is in 2024 bijna hetzelfde als afgelopen jaar. De start zal in 2024 op de oude plek zijn, bij het begin van de Defensiedijk.

Redenen voor het parcours dat net als in 2023 wederom heen en weer gaat over de Waaldijk zijn: meer betrokkenheid van deelnemers bij club(huis), geen last van pontje met op- en afrit, veiligere werkomgeving van organisatie bij finish, EHBO eerder te plekke en interessanter voor supporters om te komen kijken. 

Dit parcours vraagt wel meer vrijwilligers dan het parcours die we jarenlang hebben gehanteerd. Duidelijke voorwaarde voor het parcours dat dit jaar wordt gehanteerd is daarom dat er voldoende vrijwilligers aanwezig moeten zijn. Anders zal het evenementen niet door kunnen gaan.

Vrijwilligers kunnen zich tot 1 augustus 2024 aanmelden via twctverzetje.nl/aanmelden.

Het parcours is in totaal 22,8 km lang.

De start is op de Waaldijk, net na het begin van de Defensiedijk (Buitenpolder). Op deze plek werd ook al gestart in de jaren vóór 2023.

Er is een keerpunt op de Waaldijk ter hoogte van Doornenburg, na 12,1 kilometer. Dit is op 100 meter vóór het einde van de Waaldijk. In de draai op de weg kan gebruik gemaakt worden van de aanwezige oprit. Hierna moeten deelnemers dus nog een kleine 10 kilometer over de Waaldijk richting Bemmel.

De finish is op de Waaldijk bij Bemmel. Dit punt ligt midden tussen de afslag Dijkstraat en het dijkmagazijn. Hiermee is de finish 150 meter na het kombord van Bemmel.

Programma

Na afloop worden de podiumkandidaten gehuldigd bij het clubhuis.

Categorieën

Er wordt gestart in de volgende categorieën:
  • Senioren (één van de twee deelnemers is ouder dan 18 jaar)
  • Junioren (beide deelnemers zijn niet ouder dan 18 jaar)
  • Dames (beide deelnemers zijn dames)
  • Ouder & kind (het kind is niet ouder dan 12 jaar)

Parkeren

Voor het clubhuis en bij de naastgelegen Sporthal De Bongerd is gratis parkeergelegenheid.

Vrijwilligers

Een dergelijk evenement draait niet zonder vrijwilligers. Wil jij graag een handje helpen als bijvoorbeeld parcourswacht of bij de start? Meld je aan via twctverzetje.nl/aanmelden.

Afmelden

Heb jij je ingeschreven maar kun je helaas niet meer deelnemen? Mail dit dan door naar koppeltijdrit [at] twctverzetje.nl. Er is geen terugbetaling van het inschrijfgeld.

Meld je direct af als je zeker weet dat je niet kan deelnemen.

Clubhuis TWC 't Verzetje

Het adres van het clubhuis van TWC ‘t Verzetje is Sportlaan 1b in Bemmel.

Foto's Koppeltijdrit Bemmel

KOPPELTIJDRIT 2023

Foto's 2023

Heb jij zondag 8 oktober 2023 foto's gemaakt tijdens de Koppeltijdrit in Bemmel? Mail deze dan naar koppeltijdrit@twctverzetje.nl, bij voorkeur via Wetransfer.

De foto's van 2023 en eerdere edities vind je terug in het fotoalbum op Flickr .

Foto's 2022

Heb jij zondag 2 oktober 2022 foto's gemaakt tijdens de Koppeltijdrit in Bemmel? Mail deze dan naar koppeltijdrit [at] twctverzetje.nl, bij voorkeur via Wetransfer.

De foto's van 2022 vind je terug in het fotoalbum op Flickr .

Begin oktober staat bij menig tijdrijder ieder jaar in het teken van de door TWC ’t Verzetje te organiseren koppeltijdrit. Een tijdrit die je in tweetallen rijdt over een afstand van bijna 20 km. Koppels van mannen, vrouwen of een combinatie daarvan, vanaf de leeftijd van 16 jaar kan worden deelgenomen.  Het parcours loopt geheel over de Waaldijk en Rijndijk, van Bemmel naar Angeren. Het tweetal dat het best met de wind kan omgaan, maakt een grote kans op een mooie klassering.

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.