Voorjaarstraining

Elk jaar het wielerseizoen weer goed beginnen

Ieder jaar organiseert TWC ‘t Verzetje een aantal voorjaarstrainingen voor beginnende of minder geoefende wielrenners uit onze regio. De trainingen vinden plaats op zondagochtend. Het betreft drie zondagen in het voorjaar waarbij vertrokken wordt vanaf ons clubhuis in Bemmel. Deze trainingen hebben als doel om je goed voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen.

De trainingen bestaan uit kleine oefeningen, afgestemd op het niveau van de groep waarin jij rijdt en waarbij je door ervaren trainers wordt begeleid. Tijdens deze trainingen komen de volgende aspecten aan bod: het veilig rijden in de groep, je positie op de fiets, de beheersing van jouw fiets, bochtentechniek, souplesse, kracht en duurvermogen. Het klimmen en dalen komen eveneens aan bod. Met deze aandachtspunten en tips kun jij voor jezelf ook je eigen trainingen verbeteren.

Voor wie zijn de voorjaarstrainingen?

Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. De voorjaarstrainingen zijn het meest interessant voor beginnende en minder geoefende wielrenners.

Men hoeft géén lid van TWC ‘t Verzetje te zijn. Voor deze trainingen geldt altijd: samen uit, samen thuis. Inschrijven kan alleen door middel van voorinschrijving en is voor alle niet-leden verplicht. Leden van TWC ‘t Verzetje kunnen zonder aanmelding aansluiten. Een mailtje naar voorjaarstraining@twctverzetje.nl is dan voldoende.

Ben je pas begonnen met wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Dan zijn de Start2Bike-trainingen bij TWC ‘t Verzetje ideaal voor jou.

Wanneer zijn de voorjaarstrainingen?

De voorjaarstrainingen zijn drie zondagen op een rij.

  • zondag 12 maart 2023
  • zondag 19 maart 2023
  • zondag 26 maart 2023

Er wordt om 9.00 uur verzameld bij ons clubhuis. De trainingen duren tot ongeveer 12.00 uur.

Aanmelden?

Aanmelden kan op start2bike.nl. Hierbij zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Wat leren we?

Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd en zijn ervaren fietsers. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen bij. Hierbij kun je denken aan het veilig rijden in de groep, je positie op de fiets, de beheersing van jouw fiets, bochtentechniek, souplesse, kracht en duurvermogen. Het klimmen en dalen komen eveneens aan bod. Met deze aandachtspunten en tips kun jij voor jezelf ook je eigen trainingen verbeteren.

Wat zijn de kosten?

Voor de vier trainingen betaal je in totaal €37,50.

Wat krijg je ervoor terug?

Bij de vier gezellige voorjaarstrainingen die worden gegeven door ervaren trainers is een fietsverzekering inbegrepen. Door de NTFU-dagverzekering is je fiets tot €750,- verzekerd. Daarnaast krijgen alle deelnemers een editie van Fietssport magazine vol leuke verhalen en handige tips over training, voeding en gezondheid.

Wat moet ik meenemen?

Het dragen van fietskleding bevelen wij aan. Het dragen van een valhelm stellen wij verplicht. De fiets dient in goede staat te zijn. Laat je fiets dus vooraf goed nakijken.

Zorg zelf voor een goed werkende racefiets, valhelm en voldoende te drinken voor onderweg.

Vragen?

Voor vragen of nadere informatie kun je met ons contact opnemen door een mail te sturen naar voorjaarstraining@twctverzetje.nl.

Werk in uitvoering

Momenteel wordt er nog gewerkt aan de ontwikkeling van deze website. Hierdoor is mogelijk niet alle informatie juist / volledig en werkt nog niet alles zoals ‘t moet.

Heb jij tips of ideeën voor de website?

Direct contact opnemen met de VCP

Het bericht dat je hieronder stuurt wordt alléén naar de vertrouwenscontactpersoon gestuurd. Dit bericht wordt vertrouwelijk behandeld. 

Jouw naam
Contactgegevens
Jouw bericht

Aanmelden als lid van TWC 't Verzetje

Adresgegevens*
Geboortedatum*
Contactgegevens
Heb je al een keer met onze clubkennis gemaakt?*
Ben je al lid van de NTFU?*
Bankrekening*
Ten name van*
Met welke vrijwilligerstaken zou je graag willen helpen?
Mogen we foto's gebruik waar jij op staat, die worden genomen tijdens clubactiviteiten?
Eventuele toelichting