Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voorjaarstraining

Elk jaar het wielerseizoen weer goed beginnen

Ieder jaar organiseert TWC ‘t Verzetje een aantal voorjaarstrainingen voor zowel beginnende als geoefende wielrenners uit onze regio. De trainingen vinden plaats op zondagochtend. Het betreft drie zondagen in het voorjaar waarbij vertrokken wordt vanaf ons clubhuis in Bemmel. Deze trainingen hebben als doel om je goed voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen.

We beginnen elke training met een themaworkshop waarin we stilstaan bij specifieke aspecten van de wielersport. Je kunt hierbij denken aan een workshop over krachttraining, over het rijden in waaiers of over voeding tijdens het maken van een beklimming.

Vervolgens gaan we de weg op. We zullen de groep opsplitsen op basis van niveau en doen kleine oefeningen, afgestemd op het niveau van de groep waarin jij rijdt. Tijdens deze trainingen komen de volgende aspecten aan bod: het veilig rijden in de groep, je positie op de fiets, de beheersing van jouw fiets, bochtentechniek, souplesse, kracht en duurvermogen. Het klimmen en dalen komen eveneens aan bod. Met deze aandachtspunten en tips kun jij voor jezelf ook je eigen trainingen verbeteren.

Voor wie zijn de voorjaarstrainingen?

Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. Je hoeft géén lid van TWC ‘t Verzetje te zijn. Voor deze trainingen geldt altijd: samen uit, samen thuis. Inschrijven kan alleen door middel van voorinschrijving en is voor alle niet-leden verplicht. Leden van TWC ‘t Verzetje kunnen zonder aanmelding aansluiten. Een mailtje naar voorjaarstraining@twctverzetje.nl is dan voldoende.

Wanneer zijn de voorjaarstrainingen?
De voorjaarstrainingen zijn drie zondagen op een rij.
  • zondag 10 maart 2024
  • zondag 17 maart 2024
  • zondag 24 maart 2024
Er wordt om 9.00 uur verzameld bij ons clubhuis. De trainingen duren tot ongeveer 12.00 uur.
Aanmelden?

Aanmelden kan via onderstaande knop. Hiervoor zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Wat zijn de kosten?

Onze voorjaarstrainingen zijn helemaal gratis, zowel  voor leden als niet-leden. Een ideale om kennis te maken met wielrennen én TWC ‘t Verzetje dus. Als niet-lid is het verplicht je vooraf aan te melden.

Wat krijg je ervoor terug?

Bij de gezellige voorjaarstrainingen die worden gegeven door ervaren trainers is een fietsverzekering inbegrepen. Als je al een NTFU-dagverzekering hebt is je fiets tot €750,- verzekerd.

Wat moet ik meenemen?

Het dragen van fietskleding, handschoenen en een fietsbril bevelen wij aan. Het dragen van een valhelm stellen wij verplicht. De fiets dient in goede staat te zijn. Laat je fiets dus vooraf goed nakijken.

Zorg ook voor een goed werkende racefiets en voldoende eten en drinken voor onderweg.

Vragen?
Voor vragen of nadere informatie kun je met ons contact opnemen door een mail te sturen naar voorjaarstraining@twctverzetje.nl.
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.