Zoek
Sluit dit zoekvak.

Clubritten

Waar, wanneer en hoe trainen wij samen?

Navigatie:

Algemeen

Voor senioren organiseren wij clubritten op woensdagavond en zondagochtend met vertrek vanaf het clubhuis. Deelname is altijd vrijblijvend. Leden hoeven zich niet aan- of af te melden. De jeugdtrainingen vinden plaats op dinsdagavond en in het winterseizoen ook op zaterdagmiddag (MTB).

Voor meer informatie over onze jongste leden kijk je bij Jeugd.

Zondagochtend

Op zondagochtend rijden onze leden in groepsverband een ronde door de mooie omgeving van Bemmel. De afstand varieert van 50 tot 120 km. Wij onderscheiden hierbij diverse groepen met elk een eigen snelheid. Denk daarbij aan de toerrijders, de groep die een aardige snelheid ontwikkelt maar er geen wedstrijd van maakt, alsmede de wedstrijdrijders.

Starttijd zondagochtend:

Zomerperiode

Winterperiode

Ingangsdatum zomertijd

Ingangsdatum wintertijd

9.00 uur

9.30 uur

Naast deze gemengde groepen kennen we ook een aparte damesgroep. Meer lezen over onze vrouwelijke leden? Kijk dan bij dames.

Voor alle groepen geldt: Samen uit Samen thuis. Daar zien we allemaal op toe.

Als de zomertijd begint, starten onze zondagochtend-ritten om 09.00 uur en dat blijft zo tot de klok wordt verzet. Tijdens de wintertijd starten onze zondagochtend-ritten om 09.30 uur. Gedurende de winterperiode kan er dus gewoon in groepsverband gereden worden.

Toerprogramma
Onze toercommissie stelt jaarlijks een afwisselend toerprogramma samen. Daarbij staat elke zondag een andere rit op het programma. Leden kunnen de GPX-bestanden van deze ritten downloaden in de Cyql-app. Afhankelijk van de omstandigheden kan worden afgeweken van de route. Denk aan de weersomstandigheden, wegwerkzaamheden en dergelijke. De wegkapitein is leidend bij afwijkingen van de route maar stemt dat wel af binnen de groep.

Woensdagavond

Starttijd woensdagavond:

maart – april

18.30 uur

mei – augustus

19.00 uur

september – oktober

18.30 uur

Op woensdagavond rijden we een vaste route van een kleine 60 kilometer naar Groesbeek en terug. Daarbij onderscheiden we dezelfde groepen als op zondagochtend.

Onze woensdagavondritten gaan vanaf maart van start om 18.30 uur. Vanaf de eerste woensdag in mei vertrekken we op woensdagavond om 19.00 uur. Zodra de eerste woensdag in september aanbreekt wordt de starttijd weer teruggezet naar 18.30 uur. Vanaf half oktober zijn er vanwege de invallende duisternis op de woensdagavond geen clubritten meer.

De toercommissie adviseert verlichting voor de zichtbaarheid en veiligheid. Zien en gezien worden is het devies De ervaring leert dat onder de bomen, bij minder goed weer of latere terugkomst dan gepland door pech, een lekke band of iets dergelijks verlichting echt nodig is.

Boven aan de klimmetjes wordt er gewacht. Bij een lekke band helpt iemand degene die lek heeft gereden en hoeft de rest niet te wachten.

Onderstaande route geldt als uitgangspunt. In onderling overleg kan een andere route worden afgesproken.

Onderstaande route geldt als uitgangspunt.

Navigeren met GPX-bestanden

De routes uit het Toerprogramma zijn beschikbaar als GPX-bestand en kunnen worden gedownload voor gebruik op een fietsnavigatie of op je telefoon. Ook kunnen ze thuis bekeken worden op de computer via bijvoorbeeld GPS Visualizer. 

Hoe zet je GPX-bestanden op je fietscomputers?

Hieronder bekijk je de video waarin uitgelegd wordt hoe je een GPX-route op jouw Garmin, Wahoo of Mio zet.

Garmin
Wahoo
MIO

Heb je de routes gedownload op je computer dan zijn ze op de computer ook met diverse programma’s te bekijken. Bijvoorbeeld GPX-tracker, Komoot e.d.

De toercommissie is altijd op zoek naar leuke routes. Heb je zelf een route die je graag opgenomen zou zien in het jaarprogramma geef die dan door aan toercommissie@twctverzetje.nl

Gezamenlijke ritten

Naast de wekelijkse ritten op woensdagavond en zondagochtend zijn er ook enkele gezamenlijke clubritten. Tijdens deze clubritten rijden we juist in gemengde groepen, inclusief onze jeugdleden. Daarbij is het doel de versterking van de onderlinge contacten. In 2024 gaat het om de volgende activiteiten:

 • Zondag 3 maart – Snertrit
  Hiermee openen we het zomerseizoen. Na afloop is er erwtensoep in het clubhuis.
 • Zaterdag 27 april – Koningsrit
  Op Koningsdag wordt er een fraaie tocht verreden over de heuvels uit de regio.
 • Zondag 26 mei – Gezamenlijke toertocht Utrechtse Heuvelrug
  Onze jaarlijkse toertocht buiten onze eigen regio vindt dit jaar plaats in de Utrechtse Heuvelrug. Wil je er een extra lange rit van maken, dan kun je ook starten vanuit het clubhuis en aansluiten bjj de startplek in Amerongen.
 • Zondag 23 juni – Pukkeltocht
  Dit is onze jaarlijkse openbare toertocht. Nodig al je vrienden en kennissen uit om deel te nemen en laat ze zien hoe mooi en afwisselend het fietsen is rondom Bemmel.
 • Zondag 3 november 2024 – Snertrit
  Hiermee sluiten we het zomerseizoen af. Na afloop is er erwtensoep in het clubhuis.

Leden kunnen zich voor deze activiteiten aanmelden via de Cyql-app, waar ze ook de route kunnen downloaden. Uitzondering hierop is onze eigen Pukkeltocht, die verloopt via Fietssport.

Wil je een mee fietsen?

Lijkt het je leuk om lid te worden of om eerst vrijblijvend eens mee te fietsen? Meld je dan aan of stuur een bericht via Contact.

GPX-routes

Elk jaar wordt er een Toerprogramma vastgesteld door onze Toercommissie. Deze routes zijn beschikbaar als GPX-bestand voor op je fietsnavigatie of telefoon en worden verreden tijdens de clubritten op de zondagochtend. Alle routes hebben een nummer gekregen, zodat deze makkelijk te herkennen zijn. De wegkapiteins per groep bepalen de te rijden route en kunnen daarbij gebruik maken van onderstaand toerprogramma.

De diverse toergroepen kunnen gebruik maken van deze routes. Deze routes zijn beschikbaar als GPX-bestand en kunnen worden gedownload voor gebruik op een fietsnavigatie of op je telefoon. Ook kunnen ze thuis bekeken worden op je computer via bijvoorbeeld GPS Visualizer.

Als extra’s zijn in 2023 opgenomen:

 • donderdag 27 april – Koningsrit
  Op Koningsdag wordt er een fraaie tocht verreden over de heuvels uit de regio. Aanmelden en route downloaden kan via de Cyql-app.
 • zondag 21 mei – Gezamenlijke tocht Brabant
  Na het succes van afgelopen twee jaar met de tocht over het de Veluwe en de tocht naar de Sallandse heuvelrug wordt er een tocht in Brabant gepland. Wil je er een extra lange rit van maken dan kun je ook starten vanuit het clubhuis en aansluiten bjj de startplek in Brabant. Aanmelden gaat via twctverzetje.nl/aanmelden. Route downloaden kan via de Cyql-app.
 • zondag 11 juni – Pukkeltocht
  Nodig al je vrienden en kennissen uit om deel te nemen en laat ze zien hoe mooi en afwisselend het fietsen is rondom Nijmegen, tijdens onze eigen Pukkeltocht.
GPX-routes 2023

26 mrt

Ochten Oosterbeek Gendt (versie 2)

92 km

2 april

Land van Maas en Waal (Batenburg)

85 km

9 april

Millingen-Kleve-Ottersum

95 km

Snerttocht voorjaar

De GPX-route van de Snerttocht in maart 2023 kun je hieronder downloaden.

Koningsrit 2023
Toertocht Brabant 2023
GPX gravelrit #2

De GPX-route van de tweede gravelrit downloaden? Klik dan hieronder:

Hoe zet je GPX-bestanden op je fietscomputers?

Hieronder bekijk je de video waarin uitgelegd wordt hoe je een GPX-route op jouw Garmin, Wahoo of Mio zet.

Garmin
Wahoo
MIO

Heb je de routes gedownload op je computer dan zijn ze op de computer ook met diverse programma’s te bekijken. Bijvoorbeeld GPX-tracker, Komoot e.d. De routes zijn vrij te gebruiken.

De routes een keer de andere kant om rijden geeft een hele andere beleving.

De toercommissie is altijd op zoek naar leuke routes. Heb je zelf een route die je graag opgenomen zou zien in het jaarprogramma geef die dan door aan toercommissie@twctverzetje.nl

Wintertrainingen

Alles over onze wintertrainingen lees je bij Activiteiten -> Wintertraining.

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.