Search
Close this search box.

De Kempenaer Pukkeltocht

Onze eigen toertocht

De Kempenaer Pukkeltocht 2024

Zondag 23 juni 2024 wordt de 42e editie van de Pukkeltocht verreden. Maximaal 500 deelnemers kunnen genieten van de rust, de ruimte en uiteraard de pukkels onderweg in het Rijk van Nijmegen.

De Pukkeltocht 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door De Kempenaer Advocaten.

Deze volledig uitgepijlde toertocht leidt deelnemers over afwisselende routes van 60, 90 en 120 kilometer. Op de routes krijgen deelnemers diverse uitdagende beklimmingen voorgeschoteld. Zo zal je wielerhart letterlijk en figuurlijk sneller gaan kloppen van de Oude Holleweg, de meest uitdagende klim in dit deel van Nederland. Met stijgingspercentages tot 13% kan deze beklimming zelfs de concurrentie aan met Zuid-Limburgse toppers. Andere verleidelijke trajecten op het parcours zijn de Ubbergse Holleweg en de Zevenheuvelweg.

In 2024 is er ook een verkorte route van 60 kilometer voor mensen met een e-bike die graag een sportieve uitdaging aangaan.

Naast klimmen is het op de routes van 60, 90 en 120 kilometer ook lekker toeren over de Waaldijk, door de Ooijpolder en te midden van de Hatertse Vennen. Op die manier brengen de routes het mooiste van deze regio samen en worden deelnemers tijdens de Pukkeltocht beloond met zeer afwisselende routes. Onderweg zijn er ook pauzeplekken aanwezig. Daarnaast staat er op diverse plekken op de routes een fotograaf klaar voor een actiefoto. Deelnemers krijgen deze gratis aangeboden.

De Pukkeltocht start en eindigt bij het clubhuis van TWC ’t Verzetje Sportlaan 1b in Bemmel. Starten is voor alle afstanden mogelijk tussen 8:30 en 11:00 uur.
In het clubhuis zijn naast een kantine, kleedruimten, douches en toiletten. Er is voldoende parkeergelegenheid..
Sfeerimpressie

Terugblik Pukkeltocht 2022

Zondag 28 augustus 2022 werd onder heerlijke fietsomstandigheden de veertigste editie van de Pukkeltocht verreden. In totaal genoten ruim 250 deelnemers van de rust, de ruimte en uiteraard de pukkels onderweg.

Graag willen we alle deelnemers bedanken voor aanwezigheid. De reacties na afloop bij ons clubhuis waren mooi om te mogen ontvangen, ondanks dat er hier en daar nog wat verwarring was over de route. 👏 Ook de vrijwilligers willen we hartelijk bedanken voor hun inzet. Bij de promotie, bij de inschrijftafel, tijdens het uitzetten controleren en opruimen van de route, en al die andere plekken waar zij actief waren (en sommige nog steeds zijn!).

Nagenieten kan dankzij diverse fotografen die we langs de routes hadden gepositioneerd. Zo bedanken we Hennie van Diest (Lingewaard in Beweging), @mbvvfotografie, Chris Burgemeester en Ruben van Kempen (Wielercafes.nl) voor hun inzet. Alle foto’s worden verzameld in één Flickr-album.

Een korte beoordeling over de Pukkeltocht 2022 kun je achterlaten via de mail die alle deelnemers vanavond ontvangen, en via Fietssport.

Wij hopen dat jullie dat net zo hebben genoten van deze 40e Pukkeltocht als wij en zien jullie graag volgend jaar weer terug! 🥰

Informatie

Inschrijven

Voorinschrijving is online mogelijk tot één dag van tevoren. Op de dag zelf is dag-inschrijving mogelijk van 8:00 uur – 10:00 uur.
Inschrijving kost € 10,00 (voor NTFU leden € 8,00) per persoon.

De organisatie maakt gebruik van Scan & Go. Hierdoor kunnen voorinschrijvers na ‘t scannen van de barcode direct van start.

Leden van TWC ‘t Verzetje kunnen zich vooraf gratis online inschrijven. Ook kunnen zij zondagochtend gratis inschrijven door hun NTFU ledenpas (eventueel op mobiele telefoon) te laten scannen.

Route downloaden

Deelnemers kunnen de route downloaden via Fietssport, vanaf 3 dagen vóór de toertocht via fietssport.nl/profiel/toertochten. Klik hier op Pukkeltocht 2024 en in het volgende scherm op Download GPX (net boven de kaart).

Start & finish

Start en finish zijn bij het clubhuis van TWC ‘t Verzetje, aan de Sportlaan 1b in Bemmel. Het clubhuis bevindt zich naast Sporthal De Bongerd en heeft een eigen kantine.

Er kan gestart worden tussen 8.30 en 11.00 uur. Het clubhuis is tot 16.00 uur geopend voor alle finishers.

Parkeren

Voor het clubhuis en bij de naastgelegen Sporthal De Bongerd is gratis parkeergelegenheid.

Kantine

Het clubhuis van TWC ‘t Verzetje heeft een kantine waar koffie, thee, fris en enkele versnaperingen kunnen worden gekocht.
Hier kan zowel contant als met pin worden betaald.

Boeren ijs
Na afloop van de Pukkeltocht is er ijs te koop bij de ijscokar van ‘Lekker Gemekker‘.

Friet & snacks
Eenmaal terug bij het clubhuis is er mogelijkheid om een frietje of snack te scoren bij Freddy’s Frietpaleis.

Pechservice onderweg

Mede dankzij onze sponsor Bike Totaal Ouwerling uit Huissen kunnen deelnemers gebruik maken van pechservice onderweg. Deelnemers die door pech niet meer terug kunnen komen nemen contact op met de organisatie via 06 – 267 222 83.

Biketotaal Ouwerling - logo
Omkleden & Sanitair

Er zijn gescheiden toiletvoorzieningen, kleedruimtes en douches aanwezig.

Fotograaf

Tijdens de toertocht kunnen deelnemers op de foto worden gezet door de fotograaf.
Deelnemers kunnen worden vastgelegd bij de start én onderweg. De gemaakte foto’s zijn voor deelnemers van de toertocht gratis beschikbaar.

Social media

TWC ‘t Verzetje kun je volgen op Facebook en Instagram.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met toercommissie@twctverzetje.nl en 06 – 267 222 83.

Ervaringen & beoordelingen

Alle deelnemers en vrijwilligers heel erg bedankt voor jullie enthousiasme!
De foto’s van de afgelopen jaren vind je terug op ons Flickr-account.

Pukkeltocht beoordelen? Dit kan op Fietssport. Deelnemers kunnen ook hun mening achterlaten via de mail die zij achteraf hebben gekregen.

Theo
juli 2023
Lees verder
"Prachtige en pittige tocht in een schitterende omgeving Deze tocht moet je een keer gefietst hebben.

Heel uitdagend en mooi tegelijkertijd. Veel afwisselende landschappen"
Gerard
Augustus 2022
Lees verder
"Een mooie, afwisselende tocht voor ieder wat wils. Mooie natuurgebieden, uiterwaarden, bosgebieden, vlakke stukken voor het nodige tempowerk, steile klimmetjes voor de klimgeiten.

Uitdagend, ook voor de ervaren toerfietser. Goede bewegwijzering en gpx. Een echte aanrader."
Jeroen
Augustus 2022
Lees verder
"Mooie route. Voor een groot deel bekend terrein maar blijft mooi gebied. "
Robin
Augustus 2022
Lees verder
"Een tocht die al 40 jaar word georganiseerd door TWC 't Verzetje uit Bemmel. Dat kon je ook wel merken alles was tot in de puntjes goed geregeld. Onze complimenten voor de organisatie.

Het was super mooi fiets weer, een erg mooie route met uitdagende klimmetjes (Pukkels).

Volgend jaar zullen wij de Pukkeltocht zeker weer mee rijden. Een echte aanrader!!"
Diederik
September 2022
Lees verder
"Met zulk mooi weer in zo'n mooie omgeving een toertocht te mogen fietsen is een cadeautje. De omgeving leent zich prachtig voor wat kort maar pittig klimwerk.

Zelf startte ik vrij laat en ben onderweg maar weinig fietsers tegengekomen die de tocht ook fietsten. Ik heb dan ook de indruk dat de tocht niet heel druk wordt bezocht wat eigenlijk zonde is.

Bij de start/finish en onderweg voldoende voorzieningen. Het kleine stukje gravel had voor mij persoonlijk niet gehoeven. Maar stoorde ook niet heel erg.

Kortom een ontzettend mooie tocht en ik heb genoten. Wellicht volgende jaar weer."
Henk
September 2022
Lees verder
"Kleinschalige fietstocht met ca. 200 deelnemers. Prettige ontvangst met een bon voor een kop koffie en banaan voor onderweg. Route is goed en duidelijk uitgepijld, naast een duidelijke GPX.

Mooi en afwisselende route met de nodige klimuitdagingen. Enorm getroffen met het weer. Zeker voor herhaling vatbaar."
Previous
Volgende

Sfeerimpressie

Voor meer foto’s kijk je bij het Flickr-account.

Routes

Deelnemers hebben de keuze uit 60, 90 of 120 kilometer. Alle routes bevatten veel befaamde beklimmingen uit het Rijk van Nijmegen.

Alle afstanden brengen je naar de meest uitdagende klim van midden Nederland: de Oude Holleweg. Met stijgingspercentages tot 13% kan deze beklimming zelfs de concurrentie aan met Zuid-Limburgse toppers. Voordat je zover bent zul je onderweg eerst enkele andere pukkels moeten overwinnen, zoals o.a. de Ubbergse Holleweg en de Zevenheuvelweg. Mede hierdoor telt de 120 km-route zelfs mee voor het ‘Brevet des Cyclistes’. Naast klimmen is het ook lekker toeren over de Waaldijk, door de Ooijpolder en te midden van de Hatertse Vennen. Een prachtige afwisseling.

Voor alle afstanden is er in de tweede helft een pauzeplek bij Café Restaurant de Oude Molen in Groesbeek. De route van 120 km heeft nog een extra pauzeplek bij St. Walrick in Overasselt. Onderweg is er halverwege een verzorgingspost.

De route van 60 km bevat minder beklimmingen, maar is voor de sportieve e-bikers desondanks uitdagend.

Ja, dit is mogelijk tot 10.00 uur
Ja, volledig
8.30 - 11.00 uur
90 kilometer
8 pukkels
638 meter
Ja
Uiterlijk 16.00 uur
Daginschrijving
Uitgepijld
Starttijd
Afstand
Beklimmingen
Hoogtemeters
Pauzeplek
Aankomsttijd
Klimmersbrevet
Ja, dit is mogelijk tot 10.00 uur
Ja, volledig
8.30 - 11.00 uur
120 kilometer
8 pukkels
693 meter
Ja
Uiterlijk 16.00 uur
Klik op de afbeelding voor een vergroting

GPX-bestand

Wil jij als deelnemer van de Pukkeltocht de route graag als GPX-bestand ontvangen? Dat kan! Vanaf enkele dagen voor de toertocht kunnen ingeschreven deelnemers de route downloaden via fietssport.nl.
Op deze manier kun je met je eigen fietscomputer door de route navigeren.

Heb je geen fietsnavigatie? Geen nood. Alle routes worden volledig uitgepijld.

Media

Tijdens de afgelopen edities van de Pukkeltocht zijn al vele foto’s gemaakt. Foto’s van de laatste edities (en andere foto’s van TWC ‘t Verzetje) vind je op het Flickr-account.

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.