Strava Klimmerstrofee

Onze competitie op Strava

De ‘Strava Klimmerstrofee’ bestaat uit 3 klimtijdritten, die gezamenlijk een competitie vormen. Deze segmenten wisselen elk jaar.

TWC ’t Verzetje op Strava

TWC ‘t Verzetje vind je ook op Strava als club. Alle leden van TWC ’t Verzetje kunnen hier lid van worden. Op deze plek kun je van je clubgenoten zien waar ze gefietst hebben, met wie, hoe ver en hoe hard. Tevens kun je elkaar complimenten geven voor de ritten die je hebt afgelegd en opmerkingen plaatsen. Veel leden vinden het hartstikke leuk om op die manier contact te onderhouden met elkaar!

De beklimmingen in 2021

Onbekend maakt onbemind en dat geldt wellicht ook voor de drie geselecteerde beklimmingen. Het Rijk van Nijmegen heeft ons de nodige hoogtemeters te bieden en dit jaar zijn we met de klimmerstrofee uitgeweken naar het zuidelijkste deel. Waar de Jansberg of Zevenheuvelenweg bekende cols in de omgeving zijn is dat mogelijk minder het geval voor:

De drie beklimmingen zijn goed op te nemen in een mooie ronde die je naar eigen inzicht kunt verlengen of inkorten. Voor een rustige warming up kan vlakke route uitgestippeld worden richting de plasmolen om daar de Zevendalseweg op te draaien. Hierna kan je het Jachtslot mookerheide bereiken via Molenhoek om daarna je route te vervolgen naar Groesbeek. Vervolg hier je route richting het Afrika-museum waar je aan de voet van de Postweg staat.

Op zoek naar meer uitdaging tijdens de training, wil je wat hoogtemeters maken of wil je gericht een segmentje ‘aanvallen’ De drie segmenten die dit jaar de strava klimmerstrofee vormen zijn hier uitermate geschikt voor. Haal jij het beste uit jezelf, doe jij een gooi naar de naar de felbegeerde klimmerstrofee?

Reglement

De volgende regels zijn van toepassing:

  • Om deel te nemen moet je lid zijn van TWC ’t Verzetje op Strava
  • De segmenten moeten gereden zijn in de wedstrijdperiode die loopt van 1 april 2020 tot 1 oktober 2020.
  • Je moet alle drie de segmenten gereden hebben om in aanmerking te komen voor het eindklassement
  • De renner of renster met overall de snelste tijd heeft gewonnen
  • We beginnen met 3 categorieën: Dames, Heren en Junioren (t/m 17 jaar). Daarbij maken we geen onderscheid tussen licentiehouders en niet-licentiehouders.
  • Prijsuitreiking is op de clubavond eind oktober
  • Fair play staat voorop: fietsen in een groep mag, achter de brommer fietsen mag, maar aan een brommer hangen is niet toegestaan
  • Organisatie is niet uitgesloten van deelname
Route suggestie 2021

De drie beklimmingen zijn goed op te nemen in een mooie ronde die je naar eigen inzicht kunt verlengen of inkorten. Voor een rustige warming up kan vlakke route uitgestippeld worden richting de plasmolen om daar de Zevendalseweg op te draaien.

De Zevendalseweg is een klim die je over de Sint-Jansberg leidt, een stuwwal tussen Mook en Groesbeek die de Mookerheide verbindt met het Duitse Reichswald. Veel fietsers rijden hier wel vaker langs of overheen, maar in de meeste gevallen via de grotere doorgaande wegen. De Zevendalseweg loopt echter recht door het fraaie natuurgebied met uitzicht over het Zevendal.

De Zevendalseweg gaat over op de Bracamonteweg die je uit fietst tot de Groesbeekseweg. Hier keer je terug in de richting van Mook, Molenhoek om daar de Heumensebaan richting Groesbeek op te draaien. Aan de rand van Molenhoek steek je het verdiept liggende spoor over waar de weg zich splitst. Hier start (rechts aanhouden) de klim naar het Jachtslot Mookerheide, een klim die in het oude woensdagavondrondje altijd links is blijven liggen. Na voltooiing kan via de Rijlaan de weg naar Groesbeek vervolgd worden. Sinds kort via een mooi vrij liggend fietspad.

Eenmaal in Groesbeek zijn er verschillende manieren om bij de Postweg te komen. De klim die het trio vervolmaakt, de voet van de klim ligt bij het Afrika museum aan de Meerwijkselaan. Via de Nijmeegsebaan of Wylerbaan is deze plek relatief ‘vlak’ te bereiken. Maar de meest voor de hand liggende route loopt via de Zevenheuvelenweg. De hardlopers onder ons die de Zevenheuvelenloop weleens gelopen hebben kennen deze klim. Heb je de Zevenheuvelenweg bijna gehad, draai je linksaf Meerwijksebaan in. Denk je klaar te zijn met de heuvels, draai je rechtsaf de Postweg op en kun je nog één keer flink aan de bak. Nog één keer knallen tot hotel Erica. Daarna ben je vrij om je route te vervolgen. Afhankelijk van hoe de benen voelen kun je nog wat klimmen bij Berg en Dal meepikken, nog mooie lus door de Ooijpolder maken of uitbollen naar de Betuwe.

Wat is Strava?

Strava biedt de mogelijkheid om gereden fietstochten te delen met je vrienden. Elke tocht bestaat uit één of meerdere segmenten. Een segment is een (deel van een) fietstocht. Voor elk segment houdt Strava bij wie dat segment het snelst gereden heeft in de vorm van een klassement. Strava maakt per club (en geslacht, leeftijdscategorie) een klassement aan voor een segment.

Tussenstanden
Werk in uitvoering

Momenteel wordt er nog gewerkt aan de ontwikkeling van deze website. Hierdoor is mogelijk niet alle informatie juist / volledig en werkt nog niet alles zoals ‘t moet.

Heb jij tips of ideeën voor de website?

Direct contact opnemen met de VCP

Het bericht dat je hieronder stuurt wordt alléén naar de vertrouwenscontactpersoon gestuurd. Dit bericht wordt vertrouwelijk behandeld. 

Jouw naam
Contactgegevens
Jouw bericht

Aanmelden als lid van TWC 't Verzetje

Adresgegevens*
Geboortedatum*
Contactgegevens
Heb je al een keer met onze clubkennis gemaakt?*
Ben je al lid van de NTFU?*
Bankrekening*
Ten name van*
Periodieke afschrijving*
Met welke vrijwilligerstaken zou je graag willen helpen?
Eventuele toelichting