Zoek
Sluit dit zoekvak.

Strava Klimmerstrofee

Onze competitie op Strava

De ‘Strava Klimmerstrofee’ bestaat uit 3 klimtijdritten, die gezamenlijk een competitie vormen. Deze segmenten wisselen elk jaar.

TWC ’t Verzetje op Strava

TWC ‘t Verzetje vind je ook op Strava als club. Alle leden van TWC ’t Verzetje kunnen hier lid van worden. Op deze plek kun je van je clubgenoten zien waar ze gefietst hebben, met wie, hoe ver en hoe hard. Tevens kun je elkaar complimenten geven voor de ritten die je hebt afgelegd en opmerkingen plaatsen. Veel leden vinden het hartstikke leuk om op die manier contact te onderhouden met elkaar!

De beklimmingen in 2024

Het decor voor de Klimmerstrofee 2024 is de omgeving van Nationaal Park de Veluwezoom in de Gemeente Rheden. Deze stuwwal werd gevormd in de voorlaatste IJstijd. De opstuwingen van uit het noordoosten komende gletsjers en gletsjertongen hebben gezorgd voor vele mooie klimmetjes. Dit jaar viel de keus van de toercommissie op deze uitdagende segmenten waarover een klassement opgemaakt wordt.

Niet voor niets bekende klimmetjes. Mooi, mooi, mooi!

Rozenbos
De Rozenbos is echt een pareltje. De klim is als een sluwe vos, je begint op een brede weg met gemakkelijke percentages. Als je het bos in rijdt wordt de weg wat smaller en gaan de percentages al wat omhoog. Richting het einde fiets je tussen twee hoge aarden wallen en gaan de percentages richting de 10%. Als je onder de fietsersbrug door gaat ben je aan het einde van de klim.

Snippendaalseweg
Prachtige en rustige nagenoeg autovrije klim naar de top van de Zijpenberg, die nog wat hoger ligt dan de Posbank. De klim is geen loper, met steeds wisselende percentages en juist daarom goed als intervaltraining. De weg omhoog is prachtig, mooie afwisseling tussen bos en heidegebied.

Emmapiramide-Oost (Bovenallee)
Afdalend van de Zijpenberg bij de parkeerplaats rechtsaf. Door de vervelende klinkers en het verkeer is de snelheid eruit en dan is het een korte, maar behoorlijk inspannende klim met een echte haarspeldbocht.

De drie klimmetjes liggen dicht bij elkaar dus heel goed te combineren in een uitdagende fietsrit. Om je over de drie segmenten te leiden, kan je de route gebruiken die je bij activiteit Strava Klimmerstrofee op twctverzetje.nl kan downloaden (binnenkort beschikbaar).

Ga je voor de prijzen of rijdt je de segmenten gedurende het seizoen meerdere malen om je eigen grenzen te verleggen? Het kan allemaal en we hopen dat veel leden mee doen! Regelmatig zal een tussenklassement gepubliceerd worden, dus begin vroeg en daag anderen uit om mee te doen!

Doe mee!
Op zoek naar meer uitdaging tijdens de training, wil je wat hoogtemeters maken of wil je gericht een segmentje ‘aanvallen’ De drie segmenten die dit jaar de Strava Klimmerstrofee vormen zijn hier uitermate geschikt voor. Haal jij het beste uit jezelf, doe jij een gooi naar de naar de felbegeerde klimmerstrofee?

Om je over de drie segmenten te leiden hebben we hebben een route voor je gemaakt. Deze kun je binnenkort hieronder downloaden.

Zorg ervoor dat je jouw activiteit op Strava op openbaar, anders verschijn je niet in het clubklassement.

De beklimmingen in 2022

Voor de Klimmerstrofee 2022 zijn uitdagende klimmetjes uitgezocht waarover een klassement opgemaakt wordt. Dit keer een andere hoek dan de afgelopen jaren, namelijk ten westen van Arnhem: bij Doorwerth en Oosterbeek:

Check TWC ’t Verzetje op Strava voor de exacte aanduiding van de klimmetjes.

Voor elk wat wils
De gemiddelde helling zit tussen de 3,6 en 5,0%, maar het verloop van elke klim is anders. De Van Eeghenweg begint makkelijk, maar loopt aan het einde verraderlijk omhoog. Bij de Holleweg is het precies andersom. De Van Borsselenweg is weer anders, dat zijn eigenlijk twee klimmetjes met een plateau van ruim 200m in het midden.

De drie klimmetjes liggen dicht bij elkaar dus heel goed te combineren in een uitdagende fietsrit. Ga je voor de prijzen of rijdt je de segmenten gedurende het seizoen meerdere malen om je eigen grenzen te verleggen? Het kan allemaal en we hopen dat veel leden mee doen! Regelmatig zal een tussenklassement gepubliceerd worden, dus begin vroeg en daag anderen uit om mee te doen.

Doe mee!
Op zoek naar meer uitdaging tijdens de training, wil je wat hoogtemeters maken of wil je gericht een segmentje ‘aanvallen’ De drie segmenten die dit jaar de Strava Klimmerstrofee vormen zijn hier uitermate geschikt voor. Haal jij het beste uit jezelf, doe jij een gooi naar de naar de felbegeerde klimmerstrofee?

Om je over de drie segmenten te leiden hebben we hebben een route voor je gemaakt. Deze kun je hieronder downloaden.

Zorg ervoor dat je jouw activiteit op Strava op openbaar, anders verschijn je niet in het clubklassement.

De beklimmingen in 2021

Onbekend maakt onbemind en dat geldt wellicht ook voor de drie geselecteerde beklimmingen. Het Rijk van Nijmegen heeft ons de nodige hoogtemeters te bieden en dit jaar zijn we met de klimmerstrofee uitgeweken naar het zuidelijkste deel. Waar de Jansberg of Zevenheuvelenweg bekende cols in de omgeving zijn is dat mogelijk minder het geval voor:

De drie beklimmingen zijn goed op te nemen in een mooie ronde die je naar eigen inzicht kunt verlengen of inkorten. Voor een rustige warming up kan vlakke route uitgestippeld worden richting de plasmolen om daar de Zevendalseweg op te draaien. Hierna kan je het Jachtslot mookerheide bereiken via Molenhoek om daarna je route te vervolgen naar Groesbeek. Vervolg hier je route richting het Afrika-museum waar je aan de voet van de Postweg staat.

Op zoek naar meer uitdaging tijdens de training, wil je wat hoogtemeters maken of wil je gericht een segmentje ‘aanvallen’ De drie segmenten die dit jaar de strava klimmerstrofee vormen zijn hier uitermate geschikt voor. Haal jij het beste uit jezelf, doe jij een gooi naar de naar de felbegeerde klimmerstrofee?

Reglement

De volgende regels zijn van toepassing:

  • Om deel te nemen moet je lid zijn van TWC ’t Verzetje op Strava
  • De segmenten moeten gereden zijn in de wedstrijdperiode die loopt van 1 april tot 1 oktober.
  • Je moet alle drie de segmenten gereden hebben om in aanmerking te komen voor het eindklassement
  • De renner of renster met overall de snelste tijd heeft gewonnen
  • We beginnen met 3 categorieën: Dames, Heren en Junioren (t/m 17 jaar). Daarbij maken we geen onderscheid tussen licentiehouders en niet-licentiehouders.
  • Prijsuitreiking is op de clubavond in oktober
  • Fair play staat voorop: fietsen in een groep mag, achter de brommer fietsen mag, maar aan een brommer hangen is niet toegestaan
  • Organisatie is niet uitgesloten van deelname

Wat is Strava?

Strava biedt de mogelijkheid om gereden fietstochten te delen met je vrienden. Elke tocht bestaat uit één of meerdere segmenten. Een segment is een (deel van een) fietstocht. Voor elk segment houdt Strava bij wie dat segment het snelst gereden heeft in de vorm van een klassement. Strava maakt per club (en geslacht, leeftijdscategorie) een klassement aan voor een segment.

Tussenstanden
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.