Zoek
Sluit dit zoekvak.

Derde Start2Bike-training zit erop

Voorjaarstrainingen bij TWC ‘t Verzetje zijn niet nieuw. Wat dit jaar wel nieuw is, is dat deze voorjaarstrainingen zijn aangesloten bij het Start2Bike concept van de NTFU. Hierbij geven deelnemers zich vooraf op voor vier zondag op rij, waarbij er elke week een nieuw thema is. Afgelopen weekend was de derde training, met als thema Obstakels & Balans.

‘s Morgens om 9:00 uur ligt de temperatuur nog een paar graden onder 0. Toch melden de deelnemers zich netjes bij het clubhuis, waar nader kennis wordt gemaakt met de nieuwe trainers van die ochtend. Voordat we op de fiets stappen uiteraard eerst even een kop koffie, een korte voorbespreking van de training en vandaag ook wat tips over eten & drinken. Wanneer moet je eten? Hoeveel moet je drinken? Wat doe je in je bidon? En hoe weet je wat voor jou het beste is? Al deze vraagstukken worden in de groep besproken, waarna er wordt vertrokken richting Oosterhout.

In Oosterhout wordt er een veilige plek gekozen om enkele balansoefeningen uit te voeren. Dankbaar merken de deelnemers en trainers hoe snel er progressie wordt geboekt. Een beschutten locatie, de lentezon die zich even laat zien en het plezier dat de overhand krijgt. De kou lijkt even te zijn verdwenen.

Na enkele oefeningen maken de deelnemers nog een rondje door de omgeving, waarbij de uitgevoerde oefeningen uitvoerig worden nabesproken. Als de snelheid op het laatste stuk met wind in de rug oploopt en het gezellige kletsen in de hele groep te horen is, is ‘t heerlijk genieten van het fietsen. Het plezier staat immers voorop, niet de snelheid, de afstand of een ander presteren.

Terug in het clubhuis wordt er teruggeblikt op een leerzame en gezellige training. Op naar volgende week, wanneer de laatste Start2Bike-training op het programma staat. Dan leren de deelnemers van alles op het gebied van Klimmen & Dalen. Tot dan!

Ben jij lid van TWC ‘t Verzetje en wil jij de laatste Start2Bike-training op 10 april ook meerijden? Dat kan. Meld je aan via een mail naar secretaris@twctverzetje.nl.

Ben jij nog géén lid van TWC ‘t Verzetje, maar wil je graag een keer meerijden met een clubrit? Ook dat kan! Stuur dan een bericht via contact.

Meer foto’s van de voorjaarstrainingen 2022 bekijken? Ga dan naar het Flickr-album.

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.