Search
Close this search box.

Dames

bij Toer- en Wielerclub 't Verzetje

Sinds 2008 heeft TWC ’t Verzetje een damesploeg. Bij de dames staan naast een sportieve prestatie ook gezelligheid en ontspanning hoog in het vaandel.

De damesploeg van TWC ’t Verzetje onderscheidt zich van de meeste andere damesgroepen, doordat zij deel uitmaken van een grotere wielervereniging. Hierdoor heeft deze damesploeg toegang tot de faciliteiten en mogelijkheden van de vereniging, waaronder het clubhuis, de spinningtrainingen in de winter en deelname aan clubevenementen. Elke zondagmorgen vertrekken de dames om 9 uur vanaf het clubhuis, vanwaar ook de andere groepen vertrekken.

TWC 't Verzetje - Ledenfoto 2019 (Dames)

De damesploeg is opgedeeld in een A- en een B groep. De A-groep fietst routes tussen de 75 en 100 km met een gemiddelde van 27 km/u. De B-groep fietst 60 tot 90 km met een gemiddelde van ongeveer 25 km/u. Strikt gescheiden zijn deze twee groepen niet: er wordt ook regelmatig gezamenlijk gefietst en de wielrensters uit beide groepen nemen deel aan georganiseerde toertochten.

Naast het sportieve element is ook de sociale kant van het wielrennen in een groep belangrijk: Halverwege de zondagsrit wordt steevast gepauzeerd voor een kop koffie of thee.

Verder is er de mogelijkheid om op woensdagavond en vrijdagochtend een (kortere) route te fietsen. Ook gaan steeds meer dames in de winter mountainbiken.

Dankzij de gunstige ligging van het clubhuis beschikken we over een gevarieerd trainingsgebied: De ene keer fietsen we naar de heuvels van de Posbank en Veluwe, de daaropvolgende week fietsen we over de dijken in het rivierengebied en tussen de fruitgaarden van de Betuwe of zoeken we het Rijk van Nijmegen en het Duitse grensgebied op. Ook wordt regelmatig deelgenomen aan een toertocht, om eens in een andere omgeving te kunnen fietsen. Een van de hoogtepunten van het seizoen is het jaarlijkse fietsweekend, waarbij drie dagen gefietst en genoten wordt in een bijzondere streek, zoals de Achterhoek, Zuid-Limburg of de Ardennen.

Clubweekend 2022 TWC 't Verzetje - twctverzetje.nl

De dames die behoefte hebben aan competitie kunnen, naast de trainingsritten, deelnemen aan de clubwedstrijden en diverse clubklassementen. Zo is er jaarlijks een tijdrijders-klassement, een toerklassement en wordt een Strava-klimmerstrofee uitgereikt.

In de winter wordt er niet op de racefiets gereden. Sommige dames gaan mountainbiken of nemen deel aan de spinningtrainingen die twee keer per week door TWC ‘t Verzetje georganiseerd worden.

Heb je interesse in de sport, maar twijfel je of het wielrennen in een ploeg bij je past, fiets dan een keer vrijblijvend met de dames mee. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de wielersport en de damesploeg.

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar José Peters via dames@twctverzetje.nl. We zien je graag eens verschijnen bij onze trainingen!

TWC 'tVerzetje - Gezamenlijke toertocht 2023 Dames
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.