Zoek
Sluit dit zoekvak.

Historische zege Voor Kees van den Heuvel

Na 33 jaar was het in 2023 eindelijk zover voor Kees van den Heuvel. De erkende toerder wist iedereen te verslaan in de spannende strijd bij het Toerklassement. Met 13.600 kilometer in één jaar wist hij een straf persoonlijke record te behalen. Bovendien wist hij hiermee ook Gerrit Prinsen en José Peters op gepaste afstand te houden in de strijd om dit klassement.

Het is 1990 als Kees van den Heuvel voor het eerst meedoet met het Toerklassement, samen met zijn wielervriend Joop Houben. Dit is een competitie waarbij Verzetjeleden hun gereden toerkilometers registreren om op die manier in één jaar zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen. Hierbij tellen alle fietsritten mee, zolang het om daadwerkelijke verplaatsingen gaat (dus geen kilometers op de fietstrainer of spinningbike) en niet in wedstrijdverband (zoals KNWU-wedstrijden) wordt gereden.

Kees van den Heuvel is bij vele wielerliefhebbers in de regio bekend, evenals bij de locaties waar vroeger stempels gehaald moesten worden om te bewijzen dat je een bepaalde route had gefietst. Strava bestond in die tijd immers nog niet. Een lokale onderneming in de Betuwe die Van den Heuvel jarenlang heeft voorzien van stempels (zonder hier zelf ook maar iets beter van te worden) kon dit najaar rekenen op bedankje van Kees. 💐

Het is ook deze attentie die Kees typeert en tevens siert. Altijd heeft hij oog voor de medemens. Dit was afgelopen weekend ook tijdens het jaarlijkse clubfeest van TWC ‘t Verzetje te merken, waar hij onder luid applaus van de aanwezige leden warm werd onthaald. Na 33 deelnames aan het Toerklassement waarin hij 15 keer een tweede plaats behaalde was het Kees dan toch nog gelukt. Kees van den Heuvel wint het Toerklassement bij TWC ‘t Verzetje. Zo bleek maar weer eens: de aanhouder wint!

Het motto van onze wielervereniging is ‘Een leven lang blijven fietsen‘. Kees van den Heuvel is hier het levende bewijs van. Ondanks de coronajaren waarin het moeilijker was om de kilometers te blijven rijden en de conditie op peil te houden bleek Kees ook in deze jaren een echte volhouder. Nadat hij in 2022 een eindstand van 12.600 kilometer noteerde wist hij hier dit jaar zelfs nog een schepje bovenop te doen. De aanhouder noteerde dit jaar namelijk een afstand van maar liefst 13.600 kilometer. Tevens een persoonlijk record.

Nadat Kees van den Heuvel afgelopen weekend gehuldigd is, kwam er ook nog een korte speech van deze oud-voorzitter. Als ervaren lid van TWC ‘t Verzetje sprak hij de aanwezige leden toe, pal onder de fiets van zijn wielervriend Joop Houben. Deze tweewieler dient nu als decoratie in het eigen clubhuis van de Bemmelse wielervereniging. Hij sprak zijn dank uit voor het voortbestaan van het Toerklassement en zijn liefde voor onze vereniging. Als (oud-)onderwijzer wees hij ook op de verantwoordelijkheid van de leden. Een Toerklassement zal namelijk alleen kunnen blijven voortbestaan als leden blijven er deelnemen en wanneer zij hier plezier en voldoening uit blijven halen.

Het winnen van het Toerklassement is vooral geschikt voor goed getrainde fietsers die weer en wind trotseren. Leden die ervan genieten om mooie tochten te fietsen en zo super fit blijven. En Kees heeft dit jaar wederom bewezen hier een vaste waarde in te zijn.

Van harte gefeliciteerd met deze historische overwinning Kees!

Het nieuwe Toerklassement is inmiddels van start gegaan. De eerste tussenstand staat inmiddels al online.

Alle foto’s van clubfeest van afgelopen weekend vind je terug in het fotoalbum.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.