Zoek
Sluit dit zoekvak.

Impressie eerste voorjaarstraining

Voorjaarstrainingen, dag 1.

 

De voorjaarstrainingen zijn begonnen! Met een enthousiaste en leergierige groep van 20 wielrenners, gelijk verdeeld over dames en heren, zijn we van start gegaan.

 

Belangrijk om mee te beginnen: de technische aspecten van de racefiets. Die moeten natuurlijk goed zijn. In twee groepen op weg naar Haalderen om daar bij de steenfabriek de fiets te leren beheersen door in een langzaam tempo te draaien en te keren en daarbij een klein hoogteverschil te overbruggen.

 

De Ooy werd de volgende stop. Om daar te komen werd er sociaal gewaaierd, zodat de deelnemers ook de tijd kregen om een gesprek met elkaar aan te gaan. Van sociaal waaieren naar enkel waaieren en dubbel waaieren. Gelukkig hadden we genoeg wind,. Het voordeel van het waaieren werd daardoor direct merkbaar.

 

 

Eén van de groepen besteedde aandacht aan de bochten- en remtechniek, onderdelen die de andere groep volgende week gaat doen. Die andere groep kreeg nu een aantal krachtoefeningen voorgeschoteld. Alvast een voorproefje voor wat komen gaat op de derde (klim)dag.

Al met al een leerzame training die door de deelnemers goed werd opgepakt. Het leverde voldoende bagage op voor hun eigen trainingsrondjes. En natuurlijk werd de training in het clubhuis afgesloten met een lekker bakje koffie of thee.

 

Wil jij 18 of 25 maart graag deelnemen aan de voorjaarstraining? Schrijf je dan nu in!

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.