Zoek
Sluit dit zoekvak.

Irene Gerritsen behaalt 2de plaats tijdens DK

1535600_572073792906997_2026849643836134280_n(1)Geschreven door Irene Gerritsen
Na een aantal weken geleden tijdens het trainingskamp met district Oost het rondje voor het DK al verkend te hebben. Was het maandag de 9e van juni zo ver. Twee jaar geleden hadden we dit rondje voor het DK ook al gereden dus ik wist wat me te wachten stond. Er kon een behoorlijk windje staan en de eindsprint zou op een klimmetje zijn. Twee jaar geleden ben ik 3e geworden op dit rondje. Vorig jaar werden er twee districten gemengd en reed ik dus ook op een ander parcours, ook hier werd ik 3e. Dit wilde ik niet nog een keer, ik wilde een keer hoger op een DK eindigen dan een derde plek.

Na lekker warm gereden te hebben in het zonnetje gingen we van start voor het DK samen met de dames waar onder andere Kirtsten Wild in mee reed. We hadden een tempo dat goed vol te houden was, voor iedereen helaas… Ik heb een paar keer flink het tempo omhoog getrokken maar er was niemand die het door trok. Na een ronde reed er een meisje weg, ik was bang dat ze weg zou rijden en heb het gat toen meteen dicht getrokken en haar terug gehaald.
In de tweede ronde reed hetzelfde meisje met Kirsten Wild weg. Nu liet ik hem gaan omdat ik dacht dat we die ook wel weer terug pakte. Niet dus… Kirsten Wild trok samen met dat andere meisje door en we hebben ze niet meer terug gezien. Er zaten nog wat junioren in de groep gemengd met de dames en ik wist dat 1 meisje, Loes Adegeest, dan dus ook behoorlijk hard en goed kon rijden. Ook het klimmen beviel haar. Na de hele koers een tempo te hebben gereden tussen de 35 en 45 kwamen we toch echt toe aan de eindsprint, heuvel op. Michelle de Graaf ging aan kop maar hield dit niet vol, Loes trok door en ik probeerde mee te gaan. Wat is dat klimmen zwaar…. Ik kon het wiel niet volgen en Michelle het mijne niet. Loes werd 1e, ik werd 2e, en Michelle werd 3, alleen wist ik dat op dit moment nog niet. Ik dacht namelijk dat ik 3e was geworden en was dus ook niet blij met mijn plek. Ik dacht, dat dat meisje wat met Kirsten Wild mee reed ook een junior was. Maar dat bleek al een dame te zijn en behoorde dus niet tot onze uitslag.
Na dat iedereen mij feliciteerde met mijn 2e plek snapte ik er dus ook niet zo veel van. Ik legde ze uit dat ik dus geen 2e was maar 3e. Toen pas kreeg ik te horen dat dat meisje helemaal niet tot onze categorie hoorde. Dat maakte de uitslag al iets interessanter! 3 keer achter elkaar 3e op het DK wilde ik niet, dat is me dus gelukt!

 

Tags:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.