Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jorrick Boshove 5e bij DK Oost

Juni, traditioneel de maand van alle regionale en nationale kampioenschappen in het wielrennen. In Groot Agelo stonden vandaag Michel Ahoud en Jorrick Boshove namens TWC ‘t Verzetje aan de start van het Districtskampioenschap Oost voor Amateurs & Sportklasse.

Op de prachtige omloop was het direct koers, waarin de wind een belangrijke rol speelde. Het peloton werd al snel op de kant gezet, waarna Jorrick goed van voren zat en mee wist te springen met de beslissende kopgroep. Michel zat iets verder van achteren en wist zich te handhaven in het peloton.

Na 9 ronden van zo’n 5,7 km bleken de twee renners Tom Wensink en Rens Moorman van organiserende vereniging OWC Oldenzaal te sterk voor de rest van de kopgroep van zeven, en werden zo 1 en 2. Kamiel Vleeming maakte het podium van dit DK Oost compleet en sprintte naar een derde plek. 23-Jarige Verzetje-renner Jorrick Boshove kwam in deze kopgroep als 5e over de finish (zie foto). Michel Ahoud reed de koers uit in het peloton en werd 29e.