Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tycho Jansen grijpt net naast podium

Afgelopen weekend werd in Doetinchem de tweede trainingskoers van 2023 verreden. Onder de deelnemers ook Verzetjeleden Ruben van Kempen en Tycho Jansen.

Iets later dan gepland vertrokken zo’n 50 coureur voor hun wedstrijd over ongeveer 60 minuten. Met temperaturen net boven het vriespunt maar met een prettige voorjaarszon was het voor de meesten weer even aftasten. Heb ik deze winter genoeg getraind? Hoe is ‘t met mijn techniek gesteld?

Voor Tycho Jansen was het zijn tweede wedstrijd op de weg, na de Ronde van Bemmel in 2022. Toch kon hij het peloton goed bijhouden en focuste hij na een uur koers op de sprint. Naar eigen zeggen stond zijn versnelling net een tandje te zwaar om na de laatste bocht het wiel van zijn voorganger te kunnen houden. Maar mede door zijn uitstekende positie in deze laatste bocht werd hij uiteindelijk toch nog vierde van de B-categorie.

Ruben van Kempen had eveneens geen vlekkeloze laatste bocht toen een renner in de binnenbocht uitweek in zijn richting en zodoende gevaar veroorzaakte. Gelukkig kon hij rechtop blijven. Helaas voor hem verloor hij door deze manoeuvre wel de aansluiting en finishte zodoende verderop in het peloton. Beide mannen kijken tevreden terug op hun eerste (trainings)wedstrijd van 2023.

De voorjaarsopener kreeg in de middag een treffend vervolg in het lokale wielercafé van Doetinchem genaamd ‘Parijs is nog ver‘, waar ze Kuurn-Brussel-Kuurne op groot scherm konden volgen.

De complete uitslag vind je terug bij de KNWU.

Foto’s: Ronny Wormgoor