Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verbetering clubritten

Bij het bestuur en de Toercommissie zijn signalen binnen gekomen dat de uitvoering van de clubritten op de woensdagavond en zondagochtend op een aantal punten verbeterd moet worden. Leden hebben namelijk niet altijd het plezier en het gevoel van veiligheid tijdens de ritten dat we nastreven.

We zullen daarom op korte termijn een aantal maatregelen treffen om een en ander te verbeteren. Tegelijkertijd vragen we aan de leden om allemaal te letten op het volgende:

  • De bedoeling is “samen uit en samen thuis”, waarbij we veilig en plezierig samen fietsen.
  • We volgen de afgesproken verkeers- en gedragsregels van de vereniging en letten op elkaar.
  • We volgen de aanwijzingen van de wegkapiteins en gebruiken de voorgeschreven signalen tijdens de rit.
  • We vertrekken in de afgesproken volgorde. Dat wil zeggen de snelste groep eerst, dan de op-een-na-snelste enzovoort.
  • Fiets je met een groep mee, dan geldt de snelheid van die groep als uitgangspunt. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de groep en je tempo.

Vanuit de club zijn er drie behoeften gesignaleerd.

  1. Wat doet een wegkapitein?
    Vanuit de NTFU wordt de rol van een wegkapitein duidelijk verwoord.
    Fiets je in een groep van meer dan 4 personen? Dan zorg je als wegkapitein voor de veiligheid van de groep. Jij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is.

    Ook bepaal je eventuele wijzigingen in de routes als dit nodig is (zoals bij wegwerkzaamheden) en zie je toe op de snelheid van de groep. Dit doe je aan de hand van afspraken die binnen je vereniging zijn gemaakt, de gedragscode van de NTFU en in overleg met een opgeleide trainer van jouw vereniging.
  2. Wie zijn wegkapitein?
    Er is behoefte aan meer duidelijkheid over wie de wegkapiteins zijn tijdens de clubritten. Daarom zullen we binnenkort gaan werken met armbanden voor alle wegkapiteins.
  3. Opleiding
    Daarnaast is er ook behoefte aan meer opgeleide wegkapitein. Om hierin tegemoet te komen wordt er momenteel in samenwerking met de NTFU een nieuwe opleiding wegkapiteins opgezet. Deze opleiding omvat 2 delen en duurt in totaal één dag. In de ochtend wordt er aandacht besteed aan de theorie, ’s middags komt de praktijk aan bod.

Leden die zich graag willen aanmelden als wegkapitein kunnen zich melden bij het Toercommissie via tc@twctverzetje.nl.

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.