Search
Close this search box.

“TWC ‘t Verzetje laat jeugd proeven aan het wielrennen tijdens introductiedagen”

Het afgelopen jaar tijdens de Coronapandemie was het ook voor de jeugd van TWC ’t Verzetje een uitdaging om de mooie sport te blijven beoefenen. Gelukkig hebben de maatregelen de jeugd niet belemmerd om zelfstandig of in kleine groepen te blijven trainen in de buitenlucht.

Desondanks zijn de georganiseerde MTB-trainingen in de winterperiode voor 2 maanden stilgelegd. Nadat het besluit was genomen dat de basisscholen weer op konden en er ook voor de middelbare scholieren versoepelingen in het voorzicht zijn gesteld, heeft het bestuur besloten dat we het als club verantwoord vonden de  MTB-trainingen weer te hervatten. Dat besluit werd door de jeugdleden met enthousiasme ontvangen, getuige de grote opkomst bij de eerste training. Het fietsen is duidelijk zowel een sportieve als sociale sport.

De jeugd vanaf 13 jaar vertrok in kleine groepen van maximaal 4 personen naar de bossen rond Nijmegen. De jeugd onder 13 jaar volgde met 3 begeleiders welke geheel volgens de Corona richtlijnen de anderhalve meter tot de kinderen in acht nam.

Snel werd duidelijk dat er door de kinderen toch minder was gesport tijdens de 2de lockdown en we zijn dan ook blij dat we de komende weken tot 1 april onder begeleiding van ervaren trainers kunnen werken aan techniek, conditie en de zo belangrijke sociale kant van de fietssport.

Na 1 april wordt de MTB opgeborgen en starten we weer met de trainingen op de racefiets. Afgelopen jaar hebben we al ervaring opgedaan met het geven van trainingen op de baan van BOD De Sprinters na de 1ste lockdown. De ervaringen zijn zo positief dat we daar dit jaar een vervolg aan willen geven. Daarom willen we eventuele nieuwe leden de kans geven om vrijblijvend kennis te maken met de wielersport door het volgen van een tweetal trainingen op twee opeenvolgende zaterdagen van 14:30-16:00, te weten 3 en 10 april.  Voor fietsen en helmen wordt gezorgd. Mocht jou zoon of dochter geïnteresseerd zijn in deelname, laat dit dan weten bij Robin Jansen en/of Mark Kuster via jeugd@twctverzetje.nl.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.