Zoek
Sluit dit zoekvak.

Corona-maatregelen versoepeld

Woensdagavond 6 mei kwam het verlossende woord vanuit de Rijksoverheid. De maatregelen tegen het coronavirus worden versoepeld. Wat betekent dit voor de clubactiviteiten van TWC ‘t Verzetje?

Ondanks de vanavond aangekondigde versoepelingen is het voorlopig nog verplicht om 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten. Hierdoor gaan onze de clubtrainingen tot en met 1 juni in ieder geval niet door. Als bestuur kijken we intussen naar allerlei alternatieve evenementen en initiatieven. Zo krijgt de jeugd wekelijks een opdracht per video, is er het jubileumklassement in het leven geroepen en bekijken we momenteel de mogelijkheid voor virtuele clubritten via interactieve fietstrainers / Zwift.

Vrijdag komt NOC*NSF met een aangepast sportprotocol dat de NTFU en KNWU uiterlijk dinsdag vertalen naar adviezen en richtlijnen voor de wielersport. Gezien de laatste ontwikkelingen is het denkbaar dat onze clubtrainingen binnen enkele maanden weer hervat mogen gaan worden. Zodra hier meer zekerheid over is wordt dit gecommuniceerd via twctverzetje.nl/coronavirus.

Ondertussen is buiten fietsen gelukkig nog wel toegestaan, mits jij je hierbij houdt aan de adviezen. Rijd dus het liefst solo, of eventueel met twee. De NTFU geeft tips voor een solorit. Vermijd zware trainingen en risico’s. En snuit je neus alleen in een papieren zakdoek, ook tijdens het fietsen. Dus geniet van de sport, maar doe dit met verstand.

Jeugdtrainingen

Voor de jeugdtraining is er al meer mogelijk. Afgelopen anderhalve week zijn voorbereidingen getroffen om de clubactiviteiten voor de jeugd weer op te kunnen starten. Voor de jongste jeugd is ervoor gekozen om gebruik te maken van het terrein van B.O.D. de Sprinters in Bemmel.

Na diverse contacten met de Gemeente Lingewaard blijken de regels nog wat verder versoepeld. Concreet betekent dit het volgende:

  • 9 mei 2020 – jeugd t/m 12 jaar hervat de wekelijkse zaterdagochtend-training op de baan van BOD de Sprinters. De jeugdleden vanuit ‘groep Gendt’ sluiten hier ook aan.
    • 09.30 – 10.30 | Jeugd tot 10 jaar
    • 11.00 – 12.00 | Jeugd 10 t/m 12 jaar
  • 12 mei 2020 – jeugd 13-18 jaar hervat trainingen op dinsdagavonden 19:00 – 20:30 uur in de openbare ruimte. Zij vertrekken vanaf ons clubhuis in kleine groepen van maximaal 5 jeugdleden + 1 begeleider. per groep. Deze jeugdleden dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Jeugdleden dienen zich minimaal 24 uur van tevoren aan te melden via de WhatsApp-groep. Dit wordt ook gecommuniceerd met de Gemeente Lingewaard zodat handhaving kan plaatsvinden.

Om alles in goede banen te laten verlopen zijn er Gedragsregels en een Wielerplan Jeugd opgesteld waarin alle regels en afspraken staan. We adviseren (ouders van) deelnemende kinderen om kennis te nemen van deze inhoud en dit samen te bespreken.


Via twctverzetje.nl/coronavirus houden we je continue op de hoogte van de maatregelen die bij TWC ‘t Verzetje worden genomen.

Tags:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.