Search
Close this search box.

Gezocht: Coördinator wedstrijdcommissie

Onze tijdritten verlopen veilig en soepel door een solide organisatie en voldoende vrijwilligers. Om onze wedstrijden in goede banen te leiden zoeken we een coördinator wedstrijdcommissie. In deze oproep lees je kort wat deze functie inhoudt.

Onze verenging heeft een wedstrijdcommissie waar Eric Bouwmeister de afgelopen jaren de coördinator van was. Tijdens zijn aftreden als voorzitter heeft hij aangegeven ook zijn functie als coördinator van de wedstrijdcommissie graag door te willen geven.

Bij onze vereniging organiseren we diverse wedstrijden die allemaal veilig en soepel moeten verlopen. Hiervoor worden altijd voldoende commissieleden en andere vrijwilligers ingezet. De coördinator van deze commissie leidt dit in goede banen. Tijdritten bemannen met voldoende vrijwilligers langs het parcours, afstemming met andere commissies en overzicht houden bij alle wedstrijdevenementen. Dat is waar de coördinator van de wedstrijdcommissie zich (heel kort gezegd) mee bezig houdt.

Bijbehorende evenementen

  • Voorjaarstrainingen
  • Tijdrit Heuvel
  • Tijdrit Reichswald
  • Tijdrit Dijk
  • Koppeltijdrit
  • Strava Klimmerstrofee
  • Ronde van Bemmel

Taken en verantwoordelijkheden

Als coördinator wedstrijdcommissie ben je verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de bijbehorende evenementen. Veel van deze (uitvoerende) werkzaamheden zijn al belegd bij andere vrijwilligers. Het voornaamste aspect van jouw rol is dan ook de coördinatie, het aanjagen en zorgen dat de acties tijdig worden uitgezet en ingevuld. Er ligt al een mooie samenwerking met de communicatiecommissie en we draaien proef met een vrijwilligers-app: Taakie. Met deze app willen we het regelen van vrijwilligers vergemakkelijken.

Rondom de voorjaarstrainingen zorg jij dat de webredacteur en de communicatiecommissie tijdig een inschrijfformulier online hebben gezet, dat de promotie tijdig wordt opgestart en zie je erop toe dat er een korte feedback wordt verzameld van de deelnemers.

Bij de tijdritten zorg jij ervoor dat de nodige info over het evenement tijdig wordt gecommuniceerd, dat er voldoende vrijwilligers gemobiliseerd zijn, dat de tijdswaarneming paraat is en dat de uitslag wordt gepubliceerd via de bekende kanalen. Hierbij krijg je o.a. hulp van de communicatiecommissie en de andere leden binnen de wedstrijdcommissie.

Voor de Strava Klimmerstrofee worden elk jaar drie beklimming uitgekozen die op de website terug te vinden zijn. Henri Heijltjes is hier de drijvende kracht. Het is aan jou de taak om te zorgen voor een tijdige en goede berichtgeving via de secretaris en communicatiecommissie naar alle leden.

Voor de Wielerronde ligt er een uitgebreid draaiboek klaar en zit er een team van vrijwilligers in de startblokken. Zij hebben enkel een coördinator nodig die het overzicht heeft en daadwerkelijk coördineert.
Update: Er is inmiddels iemand gevonden die dit specifieke onderdeel oppakt.

Als contactpersoon met de KNWU zullen vragen omtrent wedstrijdzaken bij jou binnenkomen. Jij kan de wedstrijdlicenties van onze leden goedkeuren en ziet erop toe dat de clubinformatie bij de KNWU bijgewerkt is.

Bestuurslid

Het is vooralsnog geen must om in het bestuur plaats te nemen. De optie is er wel.

Vragen / Aanmelden

Heb jij interesse in het vervullen van deze vacature en wil jij het bestuur helpen om de organisatie verder in te vullen? Of heb je eerst nog wat vragen over deze rol? Neem even persoonlijk contact op met Eric Bouwmeister (bellen naar 06-52401975 of mailen naar ericbouwmeister@fo.nl). Eric heeft deze taak de afgelopen jaren op zich genomen en weet er dus veel vanaf.

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.