Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tour poule TWC ‘t Verzetje 2016

tour2016
Op zaterdag 2 juli start alweer de 103e Tour de France. Het kan wederom een spannende tour worden. Vorig jaar won Froome nipt voor Quintana. De strijd was pas na de laatste bergrit beslist. Dit jaar zijn er drie topfavorieten: Froome, Contador, en Quintana. Van hun onderlinge strijd kunnen outsiders als Barguil, Pinot, Mollema of Kelderman profiteren.

Het parcours ziet er veelbelovend uit. We beginnen in Normandië bij Mont St. Michel. Via het Centraal Massief gaan de renners naar het zuiden. In de Pyreneeën staan twee zware bergetappes op het programma. Tussen de Pyreneeën en de Alpen moet de Mont Ventoux beklommen worden (finish op de top) en vindt de eerste tijdrit plaats. De laatste week is gevuld met een dubbele beklimming van de Grand Colombière (Jura), drie Alpenetappes en een klimtijdrit.

Meedoen!
Heb je al een idee wie er gaat winnen? Doe dan mee met het “Tour de France” spel en stel je eigen wielerploeg samen. Kies 15 renners en noem maximaal drie reservecoureurs in volgorde van belangrijkheid. Mocht een renner niet aan de start verschijnen dan zal de lijst aangevuld worden met de eerstvolgende reserverenner. Een reserve renner kan aan het begin van een etappe worden ingezet als iemand voortijdig uit koers raakt. Zolang een renner als reserve staat opgesteld, telt hij niet mee in de puntentelling.

Per etappe krijgt iedere renner die bij de eerste tien finisht punten (aflopend van 10 naar 1). Ook als een renner na afloop van een etappe of tijdrit een trui om de schouders krijgt levert dit punten op. Voor de gele trui krijgt u 5 punten, voor de bolletjes trui 3 en een groene trui voor het sprintklassement is nog 2 punten waard. De twee rustdagen of een eventuele geneutraliseerde etappe zal niet meetellen in de beoordeling. De tussenstanden zullen we met enige regelmaat verspreiden via website en via de mail.

Net als afgelopen jaar komt de helft van het inschrijfgeld ten gunste van een goed doel. Dit jaar geven we een cheque aan “Ride for the Roses” van het KWF Kankerbestrijding. De andere helft wordt verdeeld onder die personen welke de meeste punten hebben behaald. De eerste prijs is goed voor 15% van de totale inleg. De tweede plaats verdient 10%, de derde plek 7,5%, een vierde 5 en tot slot een 5e plaats nog 2,5%. Daarnaast zal 10% verdeeld worden onder de deelnemers met de meeste punten voor de gele trui.

Wat moet je doen? Een voorbeeld van een invulformulier vind je op de achterzijde. Dit voorbeeld of meerdere daarvan zijn via de website (hier) te downloaden of af te halen in het clubhuis. Noteer alle namen met het rugnummer op daarvoor bestemde plaats. De lijst kun je mailen naar “ni.bresser@planet.nl”. Mocht verzending via mail niet mogelijk zijn, kan de lijst ook afgegeven worden in de kopiebus van het clubhuis.

Oproep!! Vul de lijst met de juiste rugnummers van de renners. Deze zijn pas één of twee dagen voor de start definitief maar het scheelt de organisatie veel tijd omdat de renners ingevoerd worden via hun rugnummer.

De deelname staat open voor iedereen die ’t Verzetje en natuurlijk Ride for the Roses een warm hart toedraagt, Maak € 5,00 over naar onze penningmeester Johan Hulleman, Rabobank NL69 RABO 0105 7242 54 t.n.v. TWC ’t Verzetje, onder vermelding van Tourspel 2015.

Je mag zo vaak meedoen als je wilt.
P.S. Inschrijven kan zaterdag tot 12.00 uur. Dus, doe mee en geef deze “Tour de France” een persoonlijk tintje.

We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet.

Nico Bresser en Gerrit Prinsen.

Tags:

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.