Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tycho Jansen is smaakmaker in Ronde van Bemmel

Tijdens de Ronde van Bemmel werd het toegestroomde publiek getrakteerd op een ware ontknoping. Na winst voor TWC ‘t Verzetje in de Jeugdwedstrijd met Hein Tates leek het ook bij de Funklasse voor de organiserende vereniging te zijn.

Op zo’n 10 ronden voor het einde demarreerde Tycho Jansen uit het peloton om een maximale voorsprong uit te bouwen van zo’n 30 seconden. In het peloton werd ondertussen goed afstopwerk verricht door andere clubleden. Mede hierdoor leek Tycho lang op de overwinning af te stevenen.

Op drie ronden voor het einde bedroeg de voorsprong nog een kleine 15 seconde. Elke ronde werden er weer enkele seconden van deze voorsprong afgesnoept.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Door een versnelling van Erwin van Leijen uit Heumen werd het peloton in de laatste ronden nog eens flink op gang getrokken. Het bleef tot de laatste honderden meters spannend. Kon Tycho stand houden tegen de massa achter hem?

Uiteindelijk wist de 18-jarige Tycho Jansen het aanstormende peloton helaas niet voor te blijven. Met nog amper 50 meter te rijden kwamen Erwin van Leijen en Filip Scholliers voorbij te snellen en hun wiel eerder net iets eerder over de streep te drukken. Na afloop mocht Tycho zodoende wel plaats nemen op het podium, maar had hij hier logischerwijs gemengde gevoelens bij. Gelukkig kon hij nog wel lachen 🙂 op het podium.

Uitslagen

Alle uitslagen zijn terug te vinden via de pagina van de Ronde van Bemmel.

Alle foto’s vind je terug in de desbetreffende Flickr-albums.

Eerder vandaag plaatst De Gelderlander ook een bericht over de Ronde van Bemmel. Deze bekijk je hier.

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.