Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezocht: Redactielid clubblad

Sinds 2018 verschijnt vier keer per jaar het clubblad in de huidige vorm. Jacco heeft aangegeven hiermee te stoppen, waardoor er een plekje vrij komt bij de redactie van het clubblad. Daarom de oproep: wie komt de redactie versterken?

Wat houdt het in?

Vier keer per jaar komt er een clubblad uit. Voordat we het clubblad in elkaar gaan zetten is het belangrijk dat we voldoende stukjes hebben. Daarvoor vragen we rond, benaderen enkele mensen en gelukkig hebben we ook een aantal vaste rubrieken met vaste schrijvers. De bestuursleden zijn ook altijd bereid om nog wat mensen te vragen om iets te schrijven, dus dat doen we niet alleen.

Het clubblad wordt gemaakt in progamma Editoo. Dat is een online applicatie waarmee we het clubblad zelf in elkaar zetten. Daarin plak je de teksten en foto’s en wordt het clubblad automatisch opgemaakt volgens het vaste formaat. Daarvoor hoef je geen speciale kennis van opmaakprogramma’s te hebben. Een beetje algemene handigheid met Word en afbeeldingen bijsnijden is voldoende.

Als laatste stap lezen we de drukproef nog na op taal- en spellingsfouten, en daarna gaat het naar de drukker die ook het verzenden voor z’n rekening neemt. Dus daar hebben we geen omkijken naar.

Hoeveel tijd kost het?

Over het algemeen lukt het om in 1 avondje een clubblad in elkaar te zetten. Voordat alle coronamaatregelen in gingen deden Jacco en Ieke dat vaak samen vanuit één thuis. Wel zo gezellig. Maar het kan ook op afstand. Editoo is een online programma waarin je gelijktijdig kunt werken.

Geinteresseerd?

Ben je geinteresseerd of wil je meer weten, neem dan contact op met Ieke. Je kunt haar bereiken via clubblad@twctverzetje.nl.

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.